BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  GÜNCEL

Donanmada seks partisi skandalı

Somali açıklarında bulunan Hollanda Kraliyet Donanması'na ait bir gemide alkol ve seks partileri düzenlenmesi ülke gündemine oturdu.

Abone ol

Donanma Sözcüsü Robin Middel, Hollanda basınına yaptığı açıklamada, "seks skandalını" doğruladı.

Açıklamaya göre, Ms. Evertsen adlı gemide görevli 2 kadın personel ile özel kuvvetlere bağlı iki erkek komando, gemide aşırı miktarda alkollü içki kullandı. Sık sık "samimi görüntü veren" kadın mürettebat ile özel kuvvet mensupları, yasak olmasına karşın, gemide sık sık ilişkiye girdiler.

Kadın mürettebat ile komandolar son olarak da bir kamarada "toplu seks" yaparken basıldılar. Bu gelişme üzerine "görevlerini ihmal ettikleri" gerekçesiyle bu personelin görevine son verildi ve Hollanda'ya geri gönderildiler.

Kurallar gereği Hollanda Kraliyet Donanması'na bağlı gemilerde 2 kadehten fazla "yüksek alkollü içki" içmek yasak. Gemilerde cinsel ilişki de "tabu" sayılıyor.

Bu Hollanda Donanması'ndaki ilk seks skandalı değil. Geçen sonbaharda Cibuti Limanı'na demirleyen "Zr. Ms van Speijk" adlı gemide benzer bir skandal yaşanmıştı. Hollanda Kara Kuvvetleri'ne mensup bir kadın subay ile bir grup denizcinin gemide "toplu seks partisi" düzenledikleri ortaya çıkmıştı.

2000 yılındaki uluslararası bir NATO tatbikatı sırasında Hollanda firkateyninde görevli kadın askerlerin göğüslerini açarak, tatbikatı izleyenleri "üstsüz" selamlamaları da dünya basınının gündemine oturmuştu.