BIST 9.692
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.496,52
HABER /  GÜNCEL

Donanma Komutanı Veysel Kösele istifa etti! Sebep de...

TSK'daki son dakika istifa haberini İbrahim Kalın açıkladı. İbrahim Kalın, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele'nin istifa ettiğini canlı yayında gelen bir soru üzerine açıkladı. YAŞ'ta Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Oramiral olmasına rağmen koramiral atanmıştı.

Abone ol

Deniz Kuvvetlerindeki istifa haberini Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın duyurdu. İbrahim Kalın, "Donanma komutanı Veysel Kösele kendi istifa ile istifasını verdi" dedi.

İbrahim Kalın haftalık basın toplantısı sırasında flaş bilgiyi açıkladı. Bir gazetecinin sorusu üzerine donanmadaki istifayı açıklayan İbrahim Kalın, istifanın gerekçesi hakkında bir şey söylemedi.

İbrahim Kalın "Biraz önce Genelkurmay Başkanlığı'yla görüşerek teyit aldım. Donanma komutanı Oramiral Veysel Kösele kendi isteğiyle istifasını vermiştir. Ve istifa dilekçesi işleme konmuştur." dedi.

VEYSEL KÖSELE NEDEN İSTİFA ETTİ?
Bu yıl yapılan YAŞ'ta sürpriz bir kararla Koramiral Adnan Özbal Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atandı. Oramiral Veysel Kösele'nin istifasının perde arkasındaki asıl sebep de bu...

Kendisinden düşük rütbedeki komutanın emrine girmek istemeyen Veysel Kösele istifa etme yolunu seçti. Veysel Kösele YAŞ'ta 3 yıllık rütbe bekleme süresini doldurmadığı için emekli edilememişti.

Veysel Kösele kimdir darbe gecesi ne yapmıştı?

Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal kimdir aslen nereli?

İbrahim Kalın haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin diğer konularla ilgili de flaş açıklamalar yaptı. Bunlardan biri de 'cumhuriyet' kelimesinin artık kullanılmaması oldu. İbrahim Kalın şunları söyledi;

TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI İFADESİ : Bu Türkiye Cumhurbaşkanı ifadesiyle ilgili çok spekülasyon yapıldı. Türkiye Reisi Cumhuru Atatürk ve İnönü tarafından da kullanılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti bu milletin yönetim şeklidir. Bu konuda bir taviz söz konusu değil.

MERKEL'İN AÇIKLAMALARI: Bu açıklamalar talihsiz açıklamalar. Seçim atmosferinde yapıldığını düşündüğümüz açıklamalar. Öncelikle Türkiye'yi yüzde 50 şurada yüzde 50 burada gibi tasnifler yapmak sakıncalıdır. Biz Almanya için benzer bir analiz yapsak Sayın Merkel'in tepkisi ne olur acaba? Ona oy vermeyen kitlenin bizden beklentisi var desek bunları kendileri de hoş karşılamaz. Çok ciddiye almıyoruz. 

ADİL ÖKSÜZ OLAYI
-
Bu konu Almanya'ya iletildi. Beklentimiz Alman makamlarının ciddi bir şekilde inceleme yapması. Bizim talebimiz bu kişinin orada olduğunu tespit edildiği andan itibaren iade işlemlerini başlatmasıdır. Bizim iade taleplerimizle konularla ilgili adalet bakanlıklarının yakın çalışması konusuda mutabık kalındı. Daha fazla çaba gösterilmesi gerekiyor."

ABD'REN GELECEK ZİYARETÇİ
ABD Savunma Bakanı'nın da önümüzdeki günlerde Türkiye'ye ziyareti planlanıyor. 

Bir AB üyesi ülkenin diğer üyelere talimat vermesi doğru değil. Gümrük Birliği Anlaşması kaza-kaza mantığıyla yapılan bir anlaşmadır. Ertelendiği zaman sadece Türkiye zarar görmez. 

KÜRDİSTAN REFERANDUMU : Bu referandum kararı sorunları çözmeyecek. Erbil-Bağdat arasında sorunların olduğunu biliyoruz. Şu anda Erbil ile Bağdat arasında bir trafik var. Bu girişimleri yok sayarak bu yola girildiğinde Erbil kendisini zora sokacaktır. Bu referandumu bir kere Irak halkının tamamını kucaklayacak şekilde yapmayacaklar, belli bir bölgede yapacaklar. Bu referandumun neticesi sorgulanacaktır. Bizim önerimiz bu referandum kararından vazgeçmeleridir. Umarım Erbil yönetimi bu hatadan döner.

CHP'YE KUMPAS İDDİASI : Bu kumpas ile ne kastediliyor açıklamaları gerekir. CHP kendi içerisinde sorun yaşıyorsa kendileri çözmeleri gerekir. 2019 seçimlerine giderken Cumhurbaşkanı bütün muhalifleri tasfiye etmeye çalışıyor gibi iddialar var. Cumhurbaşkanımız 40 yıllık siyasi hayatında müdahalelerle karşılaştığında milletin yanında olmuştur. Onun başka yola tevessül edeceğini düşünmek abesle iştigal olur.