BIST 9.469
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.500,73
HABER /  DÜNYA

Donald Trump'ı yakacak Rusya iddiası

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) eski Başkanı John Brennan, Rusya'nın ahlaksız biçimde ABD seçimlerine müdahale ettiğini ileri sürdü. Brennan, Trump'ın etrafındaki bir çok ismin Rusya ile irtibat halinde olduğunu söyledi.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump hakkındaki Rusya iddiaları sürüyor. Bu kez de CIA eski Başkanı John Brennan, seçimler öncesinde Rusya'nın Trump'ın etrafındaki bir çok isimle irtibata geçtiklerini, o isimlerin uyarılara rağmen bu iletişimi sürdürdüklerini ileri sürdü.

Brennan, Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesinin düzenlediği oturumda, Kongre üyelerinin "Rusya'nın ABD seçimlerine müdahalesi" hakkındaki sorularını yanıtladı.

"UYARILARIMIZA RAĞMEN DEVAM ETTİLER"

Rusya'nın ABD seçimlerine "ahlaksızca müdahale" ettiğini söyleyen Brennan, "Herkesin bilmesi gerekir ki Rusya ahlaksız bir şekilde 2016 ABD Başkanlık seçimlerine müdahale etmiştir ve bizim çok sert bir şekilde buna tepki göstermemiz ve uyarılarımıza rağmen bu aktivitelerine devam etmiştir." dedi.

Ayrıca Brennan, seçimler öncesinde Trump'ın kampanyasında yer alan bazı isimlerin Rusya'yla ilişkisi olup olmadığı yönünde bir soru üzerine ise şunları kaydetti:

“Evet, bu durumla karşı karşıya geldim. Bazı Trump kampanyasında yer almış Amerikan vatandaşlarının Rusya'yla bilgi ve istihbarat paylaştığının farkındayım. Rusya'nın bu şahısları ayartmaya çalışması beni ciddi şekilde endişelendiriyordu. Rusya'nın bu bireylerle işbirliği kurabileceğine dair kafamda sorular oluşmuştu fakat Rusya'nın bunu başarıp başaramadığını bilmiyordum."