BIST 9.619
DOLAR 32,60
EURO 34,88
ALTIN 2.497,73
GÜNCEL

Donald Trump Kur'an-ı Kerim dinledi

ABD yeni başkanı Donald Trump, Washington'daki Ulusal Katedral'deki katıldığı geleneksel dini törende İmam Macid'in okuduğu Kuran'ı Kerim tilavetini dinledi.

ABD'de bir gelenek olan dini törene katılan Trump, eşi Melania Trump, Başkan Yardımcısı Mike Pence ve eşi Karen Pence ile katıldı. Törene ABD'deki en etkili Müslüman organizasyonlardan ADAMS Center'ın Başkanı İmam Macid de yer aldı.

İmam Macid 45. ABD başkanı Donald Trump'a güçlü bir mesaj vermek için Kuran'ın bazı ayetlerini okuma fırsatı buldu. İmam Macid Hucurat Suresi Ayet 13 ile Rum Suresi 22. ayeti okudu.

İmam, törene Müslüman cemaat üyeleri tarafından katıldığı için eleştirildi, ancak bu fırsatı kullanarak yeni başkan önünde Kuran ayetlerini okudu.

Trump'ın Kuran-ı Kerim okunduğu esnada duruşu ve eşi Melania Trump'a hareketleri dikkatlerden kaçmadı.

Hucurat Suresi 13. Ayet meali: "Ey insanlar! Şüphesiz ki biz, sizi bir erkek ve bir dişiden (Âdem ile Havvâ'dan) yarattık. Birbirinizi tanımanız için de sizi, milletler ve kabîleler kıldık. Doğrusu Allah katında sizin en üstün olanınız, en takvâlı olanınızdır. Muhakkak ki Allah, Alîm (herşeyi hakkıyla bilen)dir, Habîr (herşeyden haberdâr olan)dır."

Rum Suresi 22. Ayet meali: "O'nun delillerinden biri de, gökleri ve yeri yaratması ve lisanlarınızın ve renklerinizin muhtelif olmasıdır. Muhakkak ki bunda, âlimler için kat‘î deliller vardır."

Sitene Ekle
Etiketler