BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.498,20
HABER /  DÜNYA

Donald Trump kendi kendine gelin güvey oldu Yılın Kişisi olarak kendini seçti

Kimi zaman siyasi açıklamalarının yanı sıra gafları ve garip hareketleri ile gündeme gelen ABD Başkanı Donald Trump, gazetecilerin 'TIME dergisinin seçeceği yılın kişisi kim olmalı?' sorusuna yine kendine özgü cevap verdi.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da gazetecilerin sorularını ayak üstü cevapladı. Time dergisinin geleneksel 'Yılın Kişisi' unvanını bu yıl kime vermesi  gerektiği sorusuna ise kendisine yakışır bir cevap verdi.

ABD Başkanı Donald Trump "Ben Trump'tan başkasını hayal edemiyorum. Sen Trump'tan başka birini hayal edebiliyor musun?” cevabını verdi.

İKİ KEZ KAZANANLAR
Trump, ABD Başkanı seçildiği 2016 yılında Time tarafından 'Yılın Kişisi’ seçilmişti. Richard Nixon, Lyndon Johnson, Harry S. Truman, Ronald Reagan gibi eski başkanları bu unvana iki kez layık görüldüler 

2016 yılında bir TV programımda "Time'ın Yılın Kişisi kapağında olmak muazzam bir onur" diye övünen  Trump, bu kez 1999 yılına kadar unvanın 'Yılın Erkeği' olmasını hatırladı ve gazetecilere "Yılın Kişisi deniliyor, değil mi, artık Yılın Erkeği değil, yanılmıyorum, değil mi" diye sordu.

GEÇEN YIL SESSİZLİĞİ BOZANLARA VERİLDİ
TIME dergisi 2017 için 'Yılın Kişisi' unvanını 'Sessizliği Bozanlar'a vermişti. 'Sessizliği Bozanlar', sanat ve siyaset dünyasından etkili isimlerin adlarının karıştığı cinsel saldırı ve taciz skandalları sonrası sosyal medyada başlayan #MeToo (Ben de) hareketine katılarak durumun ciddiyetinin farkına varılmasını sağlamıştı. Trump da cinsel tacizle birlikte anılan isimlerden.