BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.492,07
HABER /  DÜNYA

Donald Trump Erdoğan görüşmesinde 'yıkıcı' detay

ABD ile Türkiye arasında gerilen ilişkiler sonrasınad Donald Trump'ın isteği ile dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bir görüşme gerçekleşti. Görüşmeden geriye kalan ise 'yıkıcı' sözü oldu. Beyaz Saray bu sözü ABD başkanının kullandığını iddia ederken Türkiye 'söylenmedi' diyor.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam ABD Başkanı Donald Trump ile Suriye üzerine bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Beyaz Saray'ın yaptığı açıklamada "Trump Afrin'de tırmanan şiddetin Suriye'deki ortak hedeflere ulaşamama riski doğurduğunu söyledi" ifadeleri yer aldı.

Beyaz Saray, Trump'ın Türkiye'yi çatışmasızlığa davet ettiğini ve askeri eylemlerini sınırlandırmasını istediğini duyurdu. Açıklamada "Trump ayrıca Türkiye'nin yıkıcı ve gerçek dışı söylemleri ile Türkiye'de uzatılan OHAL koşulları altında tutuklu bulunan ABD vatandaşları ve çalışanlarına dair kaygılarını iletti" dendi.

TÜRKİYE: TRUMP BÖYLE BİR ŞEY DEMEDİ

Beyaz Saray'ın yazılı açıklamasının bir kısmının hayal ürünü olduğu Türkiye'nin açıklaması ile ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları görüşmede Trump'ın kullandığı ifadelerin çok daha farklı olduğunu açıkladı.

Görüşmeyle ilgili basını bilgilendiren Cumhurbaşkanlığı kaynakları, "Trump 'Türkiye'den gelen yıkıcı ve yanlış söylemler' diye bir ifade kullanmadı. Konuşmalarda ABD'nin açıkça eleştirilmesinin rahatsızlık uyandırdığına değindi. Buna karşılık Cumhurbaşkanı Erdoğan da terör örgütü PYD/YPG'ye silah verilmesinden FETÖ'nün başının himayesine kadar uzanan ABD politikalarının Türk kamuoyunda ciddi infiale neden olduğundan söz etti." dendi.

TRUMP BUNU DA DEMEMİŞ

Cumhurbaşkanlığı kaynakları Trump'ın Afrin harekâtı konusunda da 'tırmanan şiddetten kayg duyulduğu' yönünde bir ifade kullanmadığını, Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili görüş alışverişi dışında bir şey konuşulmadığını ifade etti. Beyaz Saray açıklamasında, Trump'ın Türkiye'de devam eden OHAL'e de vurgu yaptığı belirtilse de aslında bu konuda da tek bir laf edilmemişti.