BIST 9.574
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.488,11
HABER /  DÜNYA

Domuz gribinde son rakamlar

Beyaz Saray'a da virüs girdi. Bir çalışan domuz giribi oldu. Meksika'daki sayı ikiye katlandı, Kanada'da bir okul komple virüslü çıktı.

Abone ol

Domuz gribi salgınında kesinleşen vaka sayısını Meksika'da 300, ABD'de 133 olduğu açıklandı. İngiltere'de de domuz gribi vakasında artış oldu.

Meksikalı sağlık yetkilileri, şu ana kadar test yapılan 679 kişiden 300'ünde domuz gribi görüldüğünü bildirdi.

ABD OKULLARI TATİL ETTİ

ABD'de ise, ülke genelindeki yüzlerce okulun tatil edildiği açıklandı. Ayrıca, iki hafta önce ABD Başkanı Barack Obama'nın Meksika ziyaretine katılan bir Beyaz Saray çalışanında ve ailesinde domuz gribi görüldüğü kaydedildi.

İNGİLTERE'DE SAYI ARTTI

Bakanlığın son açıklamasında düne kadar 5 olan domuz gribi vaka sayısını 8'e çıkaran 3 yeni vakanın 2'sinin başkent Londra, 3. ise Newcastle'da ortaya çıktığı bildirildi. Londra'daki vakalardan birinin Islington bölgesinde yaşayan 23 yaşında, diğerinin de Westminister bölgesinden 29 yaşında gençler olduğu belirtildi.

KANADA'DA DA PANİK VAR

Kanada Başbakanı Stephen Harper, domuz gribi salgınının giderek büyüdüğünü söyledi. Toronto;da bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Harper, "ciddi bir sorunla karşı karşıyayız ve giderek de büyüyor" dedi. Kanada genelindeki vaka sayısının 34'e çıktığını söyleyen Başbakan Harper, salgına ilişkin yapılan duyurulara itibar edilmesini ve uyulmasını istedi. 

Kanada'da bir okulda 500 öğrencide domuz gribine rastlandı ve okul tatil edildi...