BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,96
ALTIN 2.438,51
HABER /  GÜNCEL

Domuz gribi olan ülkeler

Dünya Sağlık Örgütü, artık hiç bir yer güvenli değil dedi. Profesör ürküten rakam verdi. Şu anda hangi ülkede virüs var?

Abone ol

Domuz gribini tespit etmek için sınırlarda yapılan sağlık kontrolleri ile ısıya duyarlı kameralar işe yaramadı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bu önlemlere rağmen virüsün hızla yayıldığını açıkladı.

SALGINA DÖNERSE BİTTİK
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) uzmanı İngiliz Profesör Neil Ferguson, domuz gribinin salgına dönüşmesi halinde, 6 ay içinde her 10 kişiden 4'üne bulaşabileceği uyarısında bulundu.

Meksika'da domuz gribinden öldüğü sanılan kişi sayısı 152 oldu. Ölenlerin sadece 20'sinin domuz gribinden hayatını kaybettiği kesinleşti, diğer ölümlerde domuz gribinin etkisinin olup olmadığı araştırılıyor. Şu ana kadar Meksika dışında domuz gribinden hayatını kaybeden olmadı.

VİRÜS AVUSTURYA'YA DA ULAŞTI

Avusturya'da ilk kez şüpheli bir vakaya rastlandı. ORF televizyonu, Meksika'dan gelen 28 yaşındaki kadının domuz gribi belirtileri gösterdiğini duyurdu. Kadın

BİR HAPŞIRIK YETİYOR

'Domuz gribinin mikroorganizmadaki değişime bağlı olarak ortaya yeni bir formu (influenza tip A H1N1) çıktı. Solunum yolu ile özellikle yakın temas, öksürmek ve hapşırmak suretiyle insandan insana bulaşabilmektedir

ın Steyr kentindeki hastanede karantinaya alındığı belirtildi.

TAYLAND'DA BİR KİŞİ KARANTİNADA

Tayland'da da bir kadın karantina altına alındı. Kısa zaman önce Meksika ve ABD'de bulunmuş ve hafif ateşi olan 42 yaşındaki kadının tahliller için başkent Bangkok'ta hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

KANADA'DA ÖĞRENCİLER KARANTİNADA

Kanada'da, kesinleşen 6 domuz gribi vakasından 4'ünün görüldüğü Nova Scotia eyaletinde 27 öğrenci hastalık şüphesiyle yurtta karantinaya alındı.

DÜNYADA HİÇ BİR YER
GÜVENLİ DEĞİL

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Meksika'da can alan domuz gribine karşı dünyada hiçbir yerin güvenli olmadığı uyarısında bulundu.

Örgütün iki numaralı ismi Keiji Fukuda, ''insanların çok hızlı biçimde dünyanın her yerine seyahat ettiği bir çağda virüsün yayılamayacağı hiçbir bölge yok'' açıklamasında bulundu.


MEKSİKA'YA GİTTİ VİRÜS GETİRDİ

Meksika kaynaklı domuz gribi İsrail'e de ulaştı. İsrail Sağlık Bakanlığı, önceki gün Meksika'dan gelen ve domuz gribi şüphesiyle Tel Aviv'in kuzeyindeki Netanya'da bir hastanede iki gündür gözetim altında tutulan kişinin hastalığa yakalandığını doğruladı.

YENİ ZELANDA'DA 11 KİŞİDE VİRÜS

Yeni Zelanda'da kesinleşmiş 11 domuz gribi vakası görüldüğü açıklandı. Yeni Zelanda Sağlık Bakanı Tony Ryall, ülkedeki 11 kişide domuz gribi görüldüğünü, şüpheli vaka sayısının da 43 olduğunu kaydetti.  

Domuz gribi görülen kişilerin, Meksika'ya geziye gidip dönen bir okulun öğrenci ve öğretmenleri olduğu belirtildi. Şüpheli vakalardan 8'inin de domuz gribi olma olasılığının yüksek olduğu kaydedildi.

İNGİLTERE'DE BALAYI KABUS OLDU

İngiltere'de şuanda tespit edilmiş iki vaka var. Bunlarda Meksika'ya balayına giden yeni evli bir çift...

Domuz gribi salgınından etkilenen ülkelerle ilgili son durum şöyle:

Ülkeler Ölü sayısı Kesinleşen vaka sayısı Şüpheli vaka sayısı
Meksika 152 18 1600
ABD 0 51 0
Kanada 0 6 27
İspanya 0 1 26
Avustralya 0 0 19
Yeni Zelanda 0 11 21
İsveç 0 0 5
İngiltere 0 2 0
Almanya 0 3
İsrail 0 1 3
Fransa 0 0 4
Norveç 0 0 1
Güney Kore 0 0 1


Fransa'da henüz domuz gribi vakası tespit edilmezken, İspanya'da bir, İskoçya'da 2 vaka doğrulandı.