BIST 9.541
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.489,89
HABER /  GÜNCEL

Domatesi biberi bırak pepinoya bak

Girişimcilik ruhu önemli! Bir köyle kadını domates biber yerine pepino ekti, şimdi onları internetten kilosu 10 TL'den satıyor.

Abone ol

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde ''pepino'' üretimi yapan kadın üretici, ürünlerini internet üzerinden satıyor. Pepino'nun kilosu 10 lira...

Nilüfer Eskici (46), bahçesine 2 bin kök pepino diktiğini ve ürünün meyvelerini toplamaya başladığını söyledi.

Bursa'da katıldığı bir tarım fuarında pepinoyu tanıdığını ifade eden Eskici, ürün hakkında gerekli araştırmayı yaptıktan sonra bunun üretimini yapmaya karar verdiğini ifade etti.

İlk etapta 2 bin fideyi bahçesine dikerek üretime başladığını ifade eden Eskici, şunları anlattı:

''Yetiştirdiğim ürünleri ilçe pazarında ve oğlumun desteği ile internet üzerinden satıyorum. İnternetten aldığım siparişleri kargo ile gönderiyorum. Ben ve eşim alternatif ürünlere ilgi duyuyoruz. Farklı meyve ve sebze ekimi yapıyoruz. Pepino ekonomik açıdan iyi bir ürün. Bir kökten 8 ila 10 kilo arasında ürün elde ediyoruz ve kilosunu ortalama 10 TL'den satıyoruz. Bu da ektiğimiz domates ve bibere göre çok daha iyi gelir elde etmemizi sağlıyor. İlk etapta açık alana diktiğimiz bitkileri sonbaharda sera altına alacağız. Böylece daha fazla üretim yapmayı hedefliyorum.''

Ekici, pepinonun ana vatanının Güney Amerika ülkelerinden Peru olduğunu, kavun aromalı, meyve eti sulu ve ince kabuklu olan meyvenin bazı hastalıkları iyi geldiğini sözlerine ekledi.