BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,34
GÜNCEL

Dolmuşta dövülen işitme engelli bakın ne yapmış! Yazık...

Adana'da toplu taşıma aracında çıkartılan gürültü nedeniyle tartışıp yumruk attığı kişiler tarafından dövülen işitme engelli Agit Acun'un dayak yediği kişilerden birinin cüzdanından polis merkezi önünde 282 lira parayı çaldığı iddia edildi.

Olay, 11 Ocak Perşembe günü saat 21.45 sıralarında, Seyhan ilçesi Reşatbey Mahallesi Gazipaşa Bulvarı'nda meydana geldi. Bir tekstil firmasında işçi olarak çalışan işitme engelli Agit Acun, izin alıp hastaneye gitti. Hastane çıkışı evine gitmek için toplu taşıma aracına binen Acun, arka koltukta oturan 5 kişi yüksek sesle konuşunca rahatsız olup arkasına dönerek el işareti yaptı. Ancak şahısların "tamam sessiz olacağız" demesine rağmen Agit Acun el hareketi yaparak uyarıya devam etmesi üzerine şahıslardan biri "önüne dön" der gibi omuzuna dokundu. Bunun üzerine Agit Acun şahıslardan Ahmet Günsel'e (21) yumruk attı. Bu yumruk üzerine kavga başladı. Ahmet Günsel ve arkadaşları Çağrı Can Çay (21) ve Ahmet Bedir (20) Agit Acun'u dövmeye başladı. İsmail Kaçmaz ve diğer arkadaşları ise kavgayı ayırmaya çalıştı. Bir süre sonra iki arkadaş diğer 3 kişiyi toplu taşıma aracından indirip olay yerinden uzaklaştırdı.

Zanlılar toplu taşıma aracından ayrıldıktan sonra vatandaşlar Agit Acun'a yardım etti. Bir kişi yere düşen cüzdanı bulup Agit Acun'un olduğunu düşünerek ona verdi. Acun ise cüzdanı alıp cebine koyup daha sonra şikayetçi olmak için polis merkezine gitti. Acun'un şikayeti üzerine onu darp ettiği ileri sürülen 4 kişi yakalandı. Yakalanan 4 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. İsmail Kaçmaz isimli genç Acun'a bir tokat bile atmamasına rağmen hatta kavgayı aralamasına rağmen tutuklandı. Geçtiğimiz günlerde ise savcı olayla ilgili iddianame hazırlayarak 4 zanlı hakkında 4.5 yıl hapis istemiyle dava açtı. İsmail Kaçmaz ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 14 Şubat tarihinde ilk duruşma olacak.

Sitene Ekle
Etiketler