BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.426,64
HABER /  GÜNCEL

Dolmabahçe Sarayı'na bombalı saldırı

Yeni yılın ilk günü Dolmabahçe'de bomba paniği yaşandı. Yasa dışı sol örgüt üyesi olduğu belirtilen terörist, nöbet noktasına el bombalı saldırı düzenledi.

Abone ol
Dolmabahçe Sarayı'nda dün öğleden sonra haraketli saatler yaşandı. Yasa dışı sol örgüt üyesi Fırat Ö., Saray'ın giriş bölümünde bulunan nöbet kulübesine el bombalı saldırı düzenledi. Silahını da ateşleyen Fırat Ö. güvenlik güçleri tarafından yakalanırken, atılan; ancak patlamayan el bombası da etkisiz hale getirildi.

İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Dolmabahçe Sarayı'ndaki nöbet kulübesine el bombası atan ve üzerinde el bombası ve silah bulunan Fırat Ö. gözaltına alındı. Yasa dışı sol bir örgütün üyesi olduğu belirtilen teröristin yine benzer bir eylem nedeniyle 2003-2006 yılları arasında cezaevinde yattığı ortaya çıktı. 

SALDIRIYLA İLGİLİ ŞOKE EDEN İDDİA

saldiri.20150102004633.jpg

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Olayla ilgili açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, 2 el bombasının imha edildiğini, saldırganın ise sabıkasının olduğunu açıkladı. saldırganın adının ise Fırat Ö. olduğu ortaya çıktı. F.Ö gözaltına alındıktan sonra akşam saatlerinde Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.
 
ŞANS ESERİ PATLAMADI
 
Üzerinde uzun namlulu silah, tabanca ve el bombası bulunan bir kişi Dolmabahçe Sarayı Hazine Kapısı'ndaki nöbetçi kulübesine el bombası attı. Ancak patlama gerçekleşmedi.Nöbet kulübesindeki tören kıyafetli polisler harekete geçti. Şüpheli kişi, yere yatırılarak etkisiz hale getirildi. 
 
Kelepçelenen kişi saray içindeki polis noktasına götürülürken bomba imha uzmanlarının olay yerindeki inceleme yaptı.

dolmabahce.jpg 
 
SALDIRGAN ATEŞ DE ETTİ
 
Öte yandan saldırıyla ilgili yeni ayrıntılar da ortaya çıktı. Saldırganın polislere selam vermek için yaklaştığı, bu sırada el bombasını üstlerine attığı ancak bombanın patlamadığı belirtiliyor. İddiaya göre saldırgan bunun ardından silah da kullandı, polislere ateş açtı, polisler de karşılık verdi. Gördüğü karşılık üzerine kaçmaya çalışan saldırgan, nöbet tutan polisler tarafından yakalandı.
 
BÜTÜN POLİSLER BÖLGEYE GELDİ
 
Bomba alarmı nedeniyle çevredeki bütün polis ekipleri bölgeye geldi. Çevik kuvvet polisi, resmi polisler ve sivil polisler bölgeyi abluka altına alındı. Silahlı saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen kişinin üzerinde otomatik silah ve bomba bulunduğu bildirildi.
 
YOL KAPATILDI
 
Dolmabahçe sarayı önündeki yol çift yönlü trafiğe kapatıldı. 2 saatlik çalışmanın ardından yol tekrar açıldı.