BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

Dolmabahçe imamı hakkında flaş karar

Dosyada tanık olarak yer alan dönemin Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi İmamı Halil Necipoğlu ve Yaşar Tüylü için zorla getirme kararı çıkarıldı

Abone ol

Taksim'deki Gezi Parkı odaklı eylemlerle ilgili 7'si yabancı uyruklu 255 sanığın yargılandığı davanın dosyasında tanık olarak yer alan dönemin Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi İmamı Halil Necipoğlu ve Yaşar Tüylü için zorla getirme kararı verildi.

İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 22 sanık ile avukatları katıldı.

Müşteki Gürcan Tabağ, o dönemde bir otelde genel müdür yardımcılığı yaptığını ve polise ifade verdiğini anlatarak, şikayetçi ve katılma talebi bulunmadığını söyledi.

Duruşmada sanık avukatları ile Hakim Yener Yıldırım arasında yer ve salon konusunda tartışma yaşandı.

Sanık avukatlarından Ertuğ Aydın, müvekkili Yunanistan vatandaşı Georgios İatridis hakkında bu olaylar nedeniyle işlem yapılarak 4 Haziran 2013'te Türkiye'ye giriş yasağı konulduğunu belirterek, "Sürenin dolmasına rağmen hala yasağı kaldırılmadığı için kendisini savunma için hazır edemiyorum. İlgili kurumlara gereğinin yapılması için yazı yazılmasını talep ediyorum. Müvekkilimin isminin doğru yazılmasını da istiyorum. Çünkü bu dava sanıklarından Celine Rousseali'nin ismi Türk ismi gibi Celile gibi yazılmıştı" diye konuştu.

Ara kararını açıklayan Hakim Yener Yıldırım, tebligat yapılmasına rağmen duruşmaya katılmayan 6 sanık hakkında yakalama, tanık olarak çağrılan ve duruşmalara gelmeyen Halil Necipoğlu ve Yaşar Tüylü hakkında zorla getirme kararı vererek, duruşmayı erteledi.

gezi-parki.20141114222528.jpg

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Dolmabahçe'deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'ne girilmesi olayının da aralarında bulunduğu, 1 Haziran ila 4 Ağustos 2013 tarihleri arasındaki Gezi Parkı odaklı eylemlere yer veriliyor.

İddianamede, 7'si yabancı uyruklu 255 sanığın, "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "görevi yaptırmamak için direnme", "kamu görevini usulsüz üstlenme", "kamu malına zarar verme", "özel kıyafetleri usulsüz kullanma", "suçluyu kayırma", "ibadethaneyi kirletmek suretiyle zarar verme" ve "hırsızlık" gibi suçlardan cezalandırılmaları isteniyor.

cami.20150306140852.jpg