BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52
HABER /  EKONOMİ

Doların ateşini düşüren açıklama! Dolar ne kadar 30 Mayıs 2018

Dolar ve euro tarihi seviyeleri görmelerinin ardından düşmeye başladı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın İngiltere'de finans temsilcileriyle yaptığı görüşme piyasalara olumlu yansıdı. Peki dolar bugün kaç lira ile başladı? İşte detaylar...

Abone ol

İstanbul serbest piyasada dolar 4,5550 liradan, avro 5,2660 liradan güne başladı. Kapalıçarşı'da 4,5530 liradan alınan dolar, 4,5550 liradan satılıyor. 5,2640 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 5,2660 lira olarak belirlendi. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 4,5790 lira, avronun satış fiyatı ise 5,3050 lira olmuştu.

Döviz kurunda tarihi seviyelerin görülmesinin ardından çözülme başladı. Aşağı yönlü harekette geçen haftalarda Merkez Bankası'nın üst üste yaptığı hamleler başta olmak üzere hükümet cephesinden gelen açıklamalar da etkili oldu. 4,92 seviyesiyle rekor kıran dolar sakinleşerek 4,60 seviyesine geriledi.

LONDRA'DA YENİDEN FAİZ ARTIŞI SİNYALİ

Dün Mehmet Şimşek ve Murat Çetinkaya'nın Londra'da yatırımcılarla yaptığı görüşmelerdeki açıklamaları da piyasaları rahatlattı. Toplantıda yeniden bir faiz artışı olabileceğinin sinyali verildi.

ŞİMŞEK VE ÇETİNKAYA'NIN AÇIKLAMALARI TANSİYONU DÜŞÜRDÜ

Şimşek ve Çetinkaya merkez bankasının TL'yi savunmak için gereken özgürlüğe sahip olduğu vurgusunu yaptı. Dünkü toplantıya katılan fon yöneticileri Şimşek ve Çetinkaya'nın mesajlarının TCMB'den gelen hamleler gibi yatıştırıcı olduğunu belirtti. Dün kapanış öncesi 4,63 seviyesine kadar çıkan dolar açıklamalar sonrası 4,48 seviyesine kadar geriledi.

Şu dakikalarda ise piyasalardaki son durum şöyle:

Analistler, ABD'den yapılan açıklamaların ticaret savaşı endişelerini artırdığını belirterek, İtalya'daki siyasi belirsizliklerin de etkisiyle yatırımcıların güvenli liman olarak görülen finansal araçlara yöneldiğini kaydetti. 

Bugün yurt içinde ekonomi güven endeksi, yurt dışında ise ABD'de büyüme ve Almanya'da enflasyon başta olmak üzere yoğun veri gündeminin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 4,60'ın altında kalındığı sürece 4,40 seviyelerinin gündeme gelebileceğini bildirdi.