BIST 9.531
DOLAR 32,49
EURO 34,55
ALTIN 2.475,99
HABER /  GÜNCEL

Doları düşüren gelişme! Türkiye'den ABD'ye heyet gitti

TÜRKİYE ile Amerika arasında rahip Brunson kriziyle ilgili son dakika haberler var. 5.42'ye kadar çıkan doların ateşini söndüren 'ön mutabakat heyeti' ile ilgili ABD'ye gitti. Heyette Bakan Yardımcısı Sedat Önal bulunuyor. Heyetin ABD'li yetkililerle ilk toplantısı çarşamba günü.

Abone ol

Ankara ile Washington hattında yaşanan ve doların ateşini çıkaran Brunson krizini bitirme yönünde olumlu gelişmeler var. Türkiye'den bir heyet 'ABD ile mutabakat görüşmeleri' için Washington'a doğru yola çıktı.

Heyetin başında Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal bulunuyor. Ön mutabakat heyetinde Dışişleri, Adalet ve Hazine Bakanlıklarından 3'er kişi yer alıyor. Heyet akşam saatlerinde ABD'ye doğru yola çıkarken ilk toplantının yarın(8 Ağustos Çarşamba) Washington'da yapılacağı bildirildi. Öte yandan ABD ile ön mutabakatın da sağlandığı açıklandı.

Mevlüt Çavuşoğlu da Pompeo ile görüştü: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile telefonda görüştüğü bildirildi. İki bakanın ABD ile Türkiye arasındaki ilişkileri ve mevcut sorunların çözümünü ele aldığı belirtildi.

Çavuşoğlu, Singapur'da yapılan 51. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında ABD’li mevkidaşıyla 3 Ağustos'ta yüz yüze görüşmüştü.

Heyet haberi doları düşürdü: Dolar kuru 5.35'e kadar çıkmış ve 5.30-5.33 bandında hareket etmeye başlamıştı. Ankara'dan gelen ön mutabakat heyeti belli oldu açıklamasının hemen ardından dolar kuru yönünü aşağıya çevirdi. Dolar 5.25'in altına kadar indi...

ABD'den bomba dolar ve Türkiye açıklaması! : Dolar 7 lira olacağı....

Dolar/TL için 6.10 kehaneti! Kur 5.25 olur dedi 12 saati bulmadan oldu

Dolar/TL rokete bağladı euro uçtu gitti 7 Ağustos 2018 dolar-euro fiyatı