BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.478,91
HABER /  EKONOMİ

Doları 5.42'den döndüren haberle ilgili muamma! Gerçek değil mi?

Dolar kuru dün gece 5.42'e fırladı. Kuru bu rakamdan döndüren ise Ankara merkezli 'mutabakat' haberleri oldu. Denilene göre Brunson krizi için ABD ile ön mutabakata varılmıştı. Öğle saatlerine doğru gelen ve Dışişleri bakanlığına dayandırılan bir haber ise kafaları karıştırıp doları da ateşledi. Dışişlerinden ise son dakika açıklaması geldi.

Abone ol

Dolar kuru gece 5.42'ye çıktıktan sonra gelen ABD ile Türkiye'nin ön mutabakat haberi herkeste olumlu bir etki yaratmıştı ki Dışişleri tarafından haberin teyit edilmediği haberleri medyaya düştü. Bu haberle birlikte 5.20'lere kadar inen dolar kuru yeniden yükselişe geçti ve 5.35'lere kadar çıktı. Ancak öğle sonrası saat 14:50'de ABD'ye gidecek heyetin belli olduğu son dakika bilgisi olarak ajanslara ulaştı. Bu kafaları iyice karıştırdı.

Ön mutabakat haberi neydi?
Piyasaları teskin edip doları düşüren ABD ile Brunson krizi için ön mutabakata varıldı haberi dün gece son dakika bilgisi olarak ajanslara düştü. Açıklama resmi kanaldan gelmemişti. Dışişleri yetkililerine dayandırılan haberde, İki ülkenin ön mutabakata imza attıkları ve önümüzdeki iki gün içerisinde Türkiye'den bir heyetin ABD'ye gideceği belirtildi.

ABD'den bomba dolar ve Türkiye açıklaması! : Dolar 7 lira olacağı....

Doları düşürecek gelişme! Türkiye'den ABD'ye heyet gidiyor

Doları 5.42'ten döndürdü
Dolar kuru bu açıklama öncesinde 5,19 seviyesinden Trump'ın İran'a yaptırım kararnamesini imzalamasıyla hızla yükselişe geçip 5,42 seviyesine çıkmıştı. Türkiye-ABD arasında mutabakat sağlandığı haberi gelince kur frenlendi ve tekrar inişe geçti.

Mutabakat var mı yok mu?
Piyasaları teskin eden 'ABD ile ön mutakabat' haberi bugün tam bir muammaya dönüştü. Zira Dışişleri yetkililerinin ön mutabakat haberini doğrulamadığı gibi ABD'ye heyet göndermenin söz konusu olamadığı bilgisini verdiği söyleniyor. Dışişleri bu konuda sessiz kalıp resmi açıklama yapmazken iddialar ekonomi sitelerinde yer aldı.

Mutabakat konusunda teyit gelmese de ABD'ye gidecek heyetin belli olduğu ifade edildi. Heyetin kimlerden oluşacağı ve ziyaretin ne zaman yapılacağı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Öte yandan iki ülke arasında bir ön mutabakat yapılıp yapılmadığı hala belirsizliğini koruyor.

Piyasayı teskin etmek için mi sızdırıldı?
Bazı ekonomistler ise dün gece yaşananlarla ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. Onlardan biri Ekonomi uzmanı Ümit Akçay. Twitter hesabından mutabakat haberinin dün akşam doları frenlemek için ortaya atılmış olma ihtimaline dikkat çeken Akçay'a göre, eğer durum böyleyse esas krizin o zaman yaşanacak.

Dolar/TL için 6.10 kehaneti! Kur 5.25 olur dedi 12 saati bulmadan oldu

Dolar/TL rokete bağladı euro uçtu gitti 7 Ağustos 2018 dolar-euro fiyatı