BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.435,89
HABER /  EKONOMİ

Dolardaki yükseliş için MB devreye giriyor

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında bir araya gelen kurul, son ekonomik gelişmeleri ele aldı.

Abone ol

Başbakan Yıldırım'ın başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı bitti. EKK Toplantısı'nda son zamanlarda döviz kurlarında yaşanan hareketlilik ele alındı.

Dolarda son günlerde yaşanan rekor artışın masaya yatırıldığı Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sona erdi. 4 saat süren toplantının ardından yapılan açıklamada, "Ekonomik gelişmeler kapsamlı bir şekilde

ele alındı. Ekonomimizin direncini artıracak reformlar hızlandırılacak. Reel sektörün desteklenmesine yönelik adımlar devam edecek. Merkez Bankası fiyat istikrarı için tedbirler alacak. Piyasalardaki hareketlilik küresel kaynaklı. Etkileri sınırlamak için tedbirler gözden geçirildi" denildi.

"EKONOMİ TEMELLERİMİZ SAĞLAM"

Başbakan Yıldırım öğlen saatlerinde gazetecilerin sorularını yanıtlarken doların yükselişiyle ilgili şu açıklamada bulunmuştu: "Amerikan seçimlerinden sonra dünya ekonomilerinde hareketlilik başladı. Halen devam ettiğini biliyoruz. Vatandaşlarımız rahat olsun. Ülke ekonomisinin temelleri sağlamdır. Birçok ülkenin ekonomik göstergelerinden çok daha iyi durumdayız."

EKK