BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.295,61
HABER /  EKONOMİ

Dolardaki rekora Babacan'dan yorum

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dolardaki yükselişe ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

Dolar, Merkez Bankası açıklamaları ve olası Suriye operasyonu endişeleriyle 2,0720'ye yükselerek rekor kırdı.

Dolardaki bu yükselişe ilişkin konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Piyasadaki hareketlilik normal" değerlendirmesinde bulundu. Babacan, 'böyle dönemlerde ülkeler için en tehlikelisinin içe kapanmak olduğunu' belirterek, "Biz Türkiye'yi dışa daha da açacağız" dedi.

Ankara'da bir temel atma töreninde konuşan Babacan, özetle şunları kaydetti:

"Son üç aydır yeni bir dönem yaşıyoruz. Kriz döneminden büyük merkez bankaları, ABD başta olmak üzere yeni bir döneme giriyor. Likitlerin fazla olmadığı bir dönem bu. Bir anlamda normalleşme dönemi.

Bankalar batmasın diye bolca sürülen paraların geri çekilmeye başladığı bir dönem. Piyasalardaki hareketlilik normal. Hindistan, Rusya gibi ülkeler de aynı şeyi yapıyor. Tüm olan biten dünya piyasalarıyla alakalı. Biz mali disiplinden taviz vermedik, vermiyoruz.

Sağlam sermaye yapımız var. Hareketlilik bir müddet daha devam edebilir. 'Kur yükseldi her şey kötüye gidiyor' diye bir şey yok. Tüm dünyada hisse senetleri yeniden fiyatlandırılıyor. Böyle dönemlerde ülkeler için en tehlikelisi içe kapanmaktır. Bunu yapmayacağız Türkiye'yi dışa daha da açacağız."