BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,84
ALTIN 2.423,00
HABER /  EKONOMİ

Dolarda son durum dün 5.27'leri görmüştü

Dolar dün gece 5.27'lere indi. TL karşısında gece saatlerinde yüzde 1.5 değer kaybeden dolar sabah ise 5.30'lara tekrar tırmandı. Ancak gün içinde tekrardan 5.27'leri gördü. TEB Yatırım/BNP Paribas Stratejisti Işık Ökte, bu fiyatlamanın uzun süre devam edeceğini öngördü.

Abone ol

ABD’de Şükran Günü dolayısı ile piyasalar kapalı. Bu nedenle dolar güne yatay seyirde başladı. Dün gece 5.27'ye kadar inen dolar sabah saatlerinde 5.30'un hemen üzerinde işlem gördü. Ancak gün içinde tekrar 5.27'lere geri döndü.

HT Bloomberg'e konuşan QNB Finansinvest Yatırım Danışmanlığı Birim Yöneticisi Tolga Kudaloğlu 5.30'un kritik olduğunu belirterek "önümüzdeki günlerde bu desteği aşağı yönlü kırmayı deneyebilir, TL'de değerlenme sürecinin henüz sonuna gelmediğimizi düşünüyorum" diye konuştu.  

TEB Yatırım/BNP Paribas Stratejisti Işık Ökte ise kurdaki düşüşe dair "Türkiye'nin daralma sürecinin yeniden dengelenme, istihdam ve tüketici harcamaları üzerinden  enflasyon yansıması olarak görüyorum" dedi. Türkiye'deki daralma senaryosunun enflasyona olumlu etkisinin fiyatlandığını belirten Ökte bu fiyatlamanın uzun süre devam edeceğini öngördü.

Garanti Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdürü Tufan Cömert, kurun belli bir dengeye oturduğunu belirterek "şu an fiyatlamayı bozacak bir şey yok..Ancak kurun daha aşağı inme ihtimali azalıyor " dedi. İşte dolar ve altındaki son durum 

Saat 15:14'ta dolar, euro ve sterlin

Saat 15:14'ta altın, çeyrek altın