BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,68
HABER /  EKONOMİ

Dolar yükseliyor hükümetten flaş açıklama (Dolar kaç TL 10 Mayıs 2017)

Dolar kuru yükselişte. Dolar/TL bugün 3.61 lira seviyesine kadar çıktı. Peki dolar neden yükseliyor, dolar daha da yükselir mi? Dolar/TL'deki yükselişe Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'den yorum geldi.

Abone ol

Fransa seçimlerinin ardından düşen dolar/TL'nin yönü yukarı çevrildi. Dolar bankalararası piyasada 3.61 civarında seyrediyor.

Gelişmekte olan piyasalara yönelik kâr satışlarıyla yükselişte olan dolar ABD'nin YPG'ye silah yardımına onay vermesi ardından artan jeopolitik kaygılarla 3,6280'e kadar çıktı. Bankalararası piyasada dolar 3,61 civarında hareket ediyor.

Euro da 3,95'in üzerini görmesinin ardından 3,92 seviyesinde işlem görüyor.

Analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 3,5550 seviyesinin destek, 3,6220'nin ise direnç konumuna geldiğini belirtiyor.

ABD Başkanı Donald Trump, YPG'ye daha ağır silah verilmesini sağlayan planı onayladı. Pentagon'dan yapılan açıklamada yardımın Rakka Operasyonu'nun başarısını garantilemek için gönderileceği belirtildi.

Fransa seçimlerinin ardından haftanın ilk günü dolar 3,53'ün altına kadar gerilemişti.

HÜKÜMETTEN DOLAR YORUMLARI 

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli kurun 3,61'e yükselmesinin dalgalanmanın bir parçası olduğunu söyledi. Canikli "Dolar/TL 'nin 3,56'dan 3,61'e çıkması bir anlam ifade etmiyor, döviz piyasamız istikrar kazanmış durumda" dedi.

Canikli enflasyonda zirvenin görüldüğünü, yıl sonuna kadar tek haneli enflasyonun görüleceğini belirterek "Enflasyonun aşağı inişini önümüzdeki aydan itibaren göreceğiz, faiz de buna bağlı olarak aşağı yönlü olacak" değerlendirmesini yaptı.

Canikli Türkiye'nin bu yıl yüzde 4'ün üzerinde büyüyerek sürpriz yapabileceğini belirtti. Büyümede 2017 için yüzde 4,4 hedefinin hala geçerli olduğunu söyledi.