BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65

Dolar rekora koşuyor

Dolar rekora koşuyor

San Francisco Fed Başkanı John Williams istihdamın güç kazanmaya devam etmesi halinde, 'Varlık alımlarının hızını belki de bu yaz azaltabiliriz' dedi.

Dolar rekora koşuyor

San Francisco Fed Başkanı John Williams istihdamın güç kazanmaya devam etmesi halinde, "Varlık alımlarının hızını belki de bu yaz azaltabiliriz. Daha sonra ise her şey umduğumuz gibi giderse alım programını bu yılın sonu gibi bitirebiliriz" dedi. Günü 1,8253 TL'den tamamlayan dolar 17 Mayıs'ta 1,8465 TL'ye kadar yükseldi.

Dolar rekora koşuyor

Fed'in para musluklarını kısacağı beklentisi gelişmekte olan piyasalardan kaçışı körükledi. Türkiye de bu rüzgardan etkilendi ve dolar Türk Lirası'na karşı yükseldi. Güne 1,86 seviyesinden başlayan dolar 1,88'e doğru hareketlendi.

Dolar rekora koşuyor

Küresel risk iştahında azalmaya paralel gelişmekte olan piyasalardan çıkışlar ve polisin Gezi Parkı protestoları sonrası Taksim'e girmesiyle dolar 1,91'e yaklaştı. Merkez Bankası'ndan art arda hamleler geldi. Ek parasal sıkılaştırma açıklaması yapan MB gün içinde beş kez döviz satım ihalesi düzenledi.

Dolar rekora koşuyor

Fed Başkanı Ben Bernanke, ekonomide iyileşme olması durumunda tahvil alımlarını yıl sonundan itibaren azaltabileceklerini, 2014 ortalarında da sona erdireceklerini söyledi. Dolar günü 1,9026 lirada tamamladı.