BIST 9.680
DOLAR 32,42
EURO 34,45
ALTIN 2.488,08
HABER /  EKONOMİ

Dolar ne kadar ne olur 22.11.2016 inanılmaz dolar yorumu

Dolar ne kadar ne olur sorusunun yanıtlarını 22 Kasım 2016 canlı dolar kuru alış veriş verileriyle internethaber.com'da. Dolar yorumları ise inanılmaz GCI Asset Management'e göre dolar 6 yılın en hızlı düşüşüne hazırlanıyor.

Abone ol

Bankalararası piyasada dolar 3,37 civarında işlem görüyor. Bugünkü dolar yorumları ise inanılmaz. GCI Asset Management'in yayınladığı en son dolar yorumlarına göre dolar 6 yılın en sert düşüşüne hazırlanıyor olabilir. 

Dolar/TL'de ekonomi yönetiminin alacağı kararlar ve Merkez Bankası'nın perşembe günü sonuçlarını açıklayacağı faiz kararı belirleyici olacak.

HÜKÜMET TOPLANTIYI İPTAL ETTİ

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun (EKK) bugün yeniden kur gündemi ile toplanacağı haberi ile yönünü aşağı çeviren dolar/TL EKK'nın iptal edildiği haberi ile iyimserliğini nispeten kaybetti.

Bankalararası piyasada dolar 3,37 civarında seyrediyor. Euro da 3,57-3,58 bandında hareket ediyor. 

Cuma günü 3,4080 ile tarihi zirvesini gören kur dün akşam saatlerinde 3.37 civarında işlem görürken piyasaların ikinci kez düzenlenecek EKK toplantısına yönelik iyimser beklentilerinin de etkisiyle kur güne 3.35 civarında başlamıştı.

DOLAR YORUMLARI: DOLAR 6 YILIN EN SERT DÜŞÜŞÜNÜ YAŞAYABİLİR!

GCI Asset Management'a göre doların yen karşısında geçtiğimiz hafta Pazartesi günkü zirvesini görememesi, ABD parasının 2010'dan beri görülen en sert düşüşünü hazırlayacak uzun vadeli aşağı yönlü teknik trende döneceğini işaret ediyor olabilir.

Dolar, Donald Trump'ın ABD başkanlık seçimlerini kazandığı 9 Kasım'dan beri yaklaşık yüzde 5 değer kazandı. O zamandan bu yana Japon Yeni G-10 paraları içerisindeki en zayıf performansı gösterdi. 

dolar ne olur binali yıldırım'dan açıklama

DOLAR KURU İÇİN BİNALİ YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Ekonomideki son gelişmeleri de değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım, dolardaki dalgalanmayı ABD başkanlık seçimlerini "favori adayın değil Sayın Trump'ın kazanmasına" bağladı.

"Dolar bütün dünyadaki para birimlerine göre değer kazanmaya başladı. Türkiye de bundan etkilendi" diyen Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Elle gelen düğün bayram mesele budur. Biz Türkiye'nin ekonomisinin gidişatını bir kalbin çalışması gibi izliyoruz. 7 gün 24 saat bütün dış gelişmeleri olayları takip ederek tedbirleri alıyoruz. Bu bir müddet daha, dünyadaki ekonomiyle ilgili dalgalanma devam edecek. Kurlardaki dalgalanmalar beklenebilir. Türkiye bakımından alınması gereken tedbirler var. 2 başlıkta değerlendirmek mümkün. Merkez Bankası kendi iradesiyle kurdaki dalgalanmalara karşı tedbiri vardır ve bunu devreye sokacaktır. Diğeri hükümet olarak bizim yapacağımız işler. Bunların bir kısmını yaptık. Diğeri de idari kararlar. Kamu bankaları, mevduat faizlerini alt düzeyde bir faizle mevduat alma kararı verdiler. Bir çok paketle ilgili teşvikler açıklandı. Ekonomiye ilave destek yeniden yapılandırmalar, çek yasasında düzenleme gibi reformları yapmaya devam edeceğiz. Türkiye ekonomisi dünya ülkelerinin ekonomilerinden daha sağlam temellere oturuyor. CHP'nin kriz uyarısı için teşekür ediyoruz, CHP hep kriz uyarısı yapar. Bunu da ciddiye alıyoruz, her şeyi ciddiye aldığımız gibi gereğini yaparız."