BIST 9.540
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.491,41
HABER /  EKONOMİ

Dolar kuru rekor kırdı ne kadar oldu?

Dolar kuru, Türk lirası karşısında yeni bir rekor kırdı. Euro da yine sabahın erken saatlerinde 3,44 seviyesine dayandı. Sepet kur ise 3,24'ü geçti. Doların yeni tarihi zirvesi 3,0620 oldu.

Abone ol

Türkiye'de artan terör olayları nedeniyle yaşanan güvenlik endişesi ve siyasi belirsizlik Türk Lirası'nı dolar karşısında son günlerde rekor seviyelere geriledi. Dolar bu sabah 3,0620'yi görerek tarihi rekor kırdı.

Dün Çin'de başlayan iyimserlik dalgasıyla 2,99 altına kadar gevşeyen dolar sonrasında tekrar 3,02 seviyesinin üstüne çıkmıştı.

dolar-yeniden-rekor-kirdi-ne-kadar-oldu.jpg

Reuters terminaline göre dolar/TL'deki seyir

Dolar/TL Pazar günü Dağlıca'daki saldırı sonrası 3,0475 seviyesini görmüştü.

GÜVENLİK ENDİŞELERİ ETKİLİYOR

Yurtiçinde son günlerde meydana gelen saldırılar ve artan güvenlik endişeleri TL'nin kazançlarının sınırlı kalmasına ve benzer para birimlerine göre daha kötü performans göstermesine neden oluyor.

Brezilya reali saat dün dolar karşısında yüzde 1.29, Güney Afrika randı yüzde 0.55, Endonezya rupesi yüzde 0.20 değer kazanırken, Rus rublesi yüzde 0.19, TL ise yüzde 0.46 değer kaybetti.

Analistler TL diğer gelişmekte olan ülkelere paralel bir seyir izlese de lokal endişelerin baskı yarattığına ve dolar/TL'de genel eğilimin yukarı yönlü olduğuna dikkat çekiyor.

FED VE FITCH KARARLARI BEKLENİYOR

Doların yukarı yönlü seyrinin ABD Merkez Bankası'ndan gelecek faiz artırımı kararıyla daha da sertleşmesi beklentiler arasında.

Buna ek olarak 18 Eylül'de Türkiye'nin not değerlendirmesini yapacak olan kredi deredelendirme kuruluşu Fitch'in kararının da TL'nin seyrinde etkili olması bekleniyor.