BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.311,63
HABER /  EKONOMİ

Dolar kuru kaç TL bugünkü çeyrek altın fiyatları

Dolar kuru kaç TL bugünkü çeyrek altın fiyatları ve Dolar/TL tahminleri haberimizde. 8 Şubat 2017 canlı dolar kuru verilerine göre dolar bugün yükselişte. Kapalıçarşı'da çeyrek altın fiyatları da değer kazanıyor.

Abone ol

Dolar bankalararası piyasada 3,74 civarında seyrediyor. Euro 4 liraya yakın işlem görüyor.

Avrupa'da seçimlerin yarattığı endişeler ve ABD Başkanı Trump'ın politikalarına ilişkin belirsizlik global olarak piyasaları baskı altında tutuyor.  Bankalararası piyasada dolar/TL 3,74 liradan işlem görüyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın faiz konusundaki sözleriyle dolar/TL'de yükseliş hızlanmıştı. Euro ise 4 lira sınırına yakın seyrediyor. 

Analistler, dolar/TL için 3,7550'nin direnç, 3,7000 seviyesinin ise destek konumunda olduğunu belirtiyor.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Dün "Ülkemin faiz politikasından şikayetçiyim, bu faiz politikasıyla ülkem kalkınmaz, bu politika aslında bir sömürü aracıdır" diyen Erdoğan, "Finans sektörünün patronlarını insafa davet ediyorum başta kamu bankaları olmak üzere. TCMB'nin ilan ettiği faizi ikiye katlayarak kredi vermeye yeltenirsen, yüzde 15-16-17 ile bir yere varamayız" açıklaması yaptı. Kur bu mesajların ardından 3,75'in üzerine kadar çıktı.

TCMB'nin 2 puana varan sıkılaştırma adımları ve Fed'in Mart'ta faiz artırımı yapmayacağı beklentileri ile dolar/TL önceki gün 3.66 ile bir ayın en düşük seviyelerine gerilemişti.

ALTIN FİYATLARI ÇEYREK ALTIN 243 LİRA OLDU

Altının gram fiyatı, sınırlı da olsa yükseliş eğilimini devam ettirerek 148 liranın üzerinde dengelendi. Çeyrek altın 243 liradan satılıyor.
Küresel piyasalarda artan dolar talebi nedeniyle yükselişe geçen dolar/TL'ye paralel dün yüzde 1,6 değer kazanan gram altın fiyatı, bugün yatay bir seyirle 148 liranın üzerinde alıcı buluyor.

Altının gram fiyatı 148,4 lira seviyelerinden işlem görürken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 243, Cumhuriyet altını 993 liradan satılıyor.

Ons altın ise hafta başında analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 1.235 dolar seviyesinin üzerini test etmesinin ardından dün ve bugün sınırlı da olsa değer kaybediyor. Dün günü 1.233 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda yüzde 0,15 kayıpla 1.231 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.

Uzmanlar, yurtiçi piyasalarda dolar kurunda yaşanan düşüşlerin kalıcı olamaması ve tekrar yükselişe geçmesinin altının gram fiyatına olumlu yönde destek verdiğini belirtiyor.