BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,97
ALTIN 2.434,38
HABER /  EKONOMİ

Dolar kuru çıldırdı hükümetten flaş açıklama

Dolar kurundaki hızlı yükselişe hükümetten ilk yorum geldi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dolardaki yükselişin spekülatif olduğunu ve kurun sakinleşeceğini söyledi.

Abone ol

Ekonomi Bakanı Zeybekçi Tahran'da dolar kuruyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Zeybekçi, “Bu tarz durumlarda en küçük bir müdahale, sizi oyuna çekmek demektir. Oyuna çekince kurala tabi olursunuz. Oyun, şov başlamış olur. O oyuna asla girmemek gerekir, ihtiyacımız yok" dedi.

48 şirketle biraraya geldiklerini belirten Zeybekçi,  "Onlara ‘süper teşviklere hazır olun’ dedik. Bu grup artık kurumsal halde çalışacak.  Onlara, ‘Hazırlanın; kendiniz, yurt dışındaki ortağınız ya da başka biriyle beraber şu alanlarda sizi bekliyoruz. Ucu açık teşvikler vereceğiz ve bunu ilerde sizinle gelip görüşmeye başlayacağız’ dedik. Biz kendi devlerimizi yaratacağız, yaratmak zorundayız” diye konuştu.

KAMU DOLARA MÜDAHALE ETMEDİKÇE BİR ŞEY OLMAZ

Zeybekçi şöyle devam etti:

“Bu tarz durumlarda en küçük bir müdahale, sizi oyuna çekmek demektir. Oyuna çekince kurala tabi olursunuz. Oyun, şov başlamış olur. O oyuna asla girmemek gerekir, ihtiyacımız yok. Çünkü dünyanın en sağlam ülkelerinden biriyiz. Kamu borçlanmasında, dış borçta. Net konuşuyorum; şirketlerimizin yurtdışında tahminimizden fazla varlıkları var. Türkiye’nin bu oyuna girmesine gerek yok. Son 7 aydan beri Merkez Bankası dövizle hiç muhatap olmuyor. Ne döviz alım ne de satım ihalesi yapıyor. Peki dolar niye artıyor? Maalesef yine endişe kaygı tabanlı bir oynama. Artar mı acaba? 3.19’ gider mi? Taban sürükleme süreci. Kamu düzeni anlamında oyuna girmediğimiz sürece hiçbir şey olmaz. Kendisi o hareketi yapar sonra tekrar sadeleştirir. Dalga boyu fazla değil."