BIST 9.530
DOLAR 32,43
EURO 34,74
ALTIN 2.479,26
HABER /  EKONOMİ

Dolar kaç TL 21.11. 2016 dolar yorumları parası olan ne yapsın?

Dolar bugün kaç TL? 21 Kasım 2016 pazartesi dolar kuru alış satış verilerine internethaber.com'dan ulaşabilirsiniz. Peki hızla yükselen kura ilişkin dolar yorumları ne diyor? Yanıtlar haberimizde.

Abone ol

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun yarın yeniden toplanacağının açıklanmasıyla dolar 3,37'nin altını gördü.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun (EKK) Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında yarın bir kez daha toplanacağının açıklanmasıyla dolar geriledi.

Güne 3,37'li seviyelerden başlayan dolar 3,39'un üzerine kadar çıktı. Yarın toplantı olacağının belli olmasıyla 3,38'li seviyelerden gerileyerek 3,37'nin altını gördü. Euro 3,58'in üzerinde seyrediyor. 

DOLAR NE OLUR?

Merkez Bankası dolar ne olur sorusuna beklenti anketi sonuçlarıyla yanıt verdi. Merkez Bankası 2016 yılı sonu için dolar kuru beklentisini 3.3369 liraya yükseltti. Merkez Bankası dolar kuru beklenti anketi sonuçlarının detaylarını aşağıdaki sekmeye tıklayarak öğrenebilirsiniz.

DOLAR YORUMLARI KRİTİK SEVİYELER

Analistler, Fed'in gelecek ay faizlerde artırıma gitmesinin yüzde 100'e yakın olduğunu belirterek, 2017'de gerçekleştirilecek faiz artırım sayısına ilişkin beklentilerin ise gitgide yükseldiğini kaydetti.

Teknik açıdan dolar/TL'de tarihi zirve olan 3,4086'nın direnç konumunda bulunduğunu kaydeden analistler, 3,3540 seviyesinin ise destek olarak izleneceğini ifade etti.

Piyasaların bu haftaki bir diğer önemli gündem maddesi Merkez Bankası toplantısı. Banka perşembe günü faiz kararını açıklayacak.

ABD'de kısa sürede faizlerin artırılacağı ve faiz artışlarının Trump sonrası zamana yayılan bir şekilde olsa da daha kuvvetli olabileceği beklentisi dolarda küresel değer kazançlarına neden oluyor.

Dolar cuma günü 3,40'ı, euro da 3,61'i aşarak tüm zamanların rekorunu kırmıştı.

21 kasım pazartesi dolar yorumları parası olan dolar alsın mı

PARASI OLAN DOLARA YATIRIM YAPSIN MI?

Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Kerem Alkin, "Yarın yatırım yapacak olan bir vatandaş parasını dolara mı, altına mı, borsaya mı yoksa emlaka mı yatırsın?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"1994-2001 krizleri dahil olmak üzere tüm krizlerde elimizde ciddi bir veri var. Parasını Türk Lirası cinsinden yatırım araçlarından değerlendirenler her zaman kazanmış, dolar ve altında değerlendirenler uzun vadede hep kaybetmiştir. Hazine kağıtları, borsa, mevduat faizleri ve gayrimenkul sektöründe değerlendirenler hep kazanmıştır."