BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.504,85
HABER /  EKONOMİ

Dolar güne nasıl başladı? Borsa ne olur?

Dolar ne oldu, dövizde son durum.... Afrin operasyonun ikinci gününde dolar haftaya yükselişle başlayarak uluslararası piyasada 3.83'ten işlem görmeye başladı.

Abone ol

Dolar haftanın ilk günü uluslararası piyasada güne yükselişle başladı. Dolar 3.83'lere kadar yükselirken, döviz piyasasında operasyonla birlikte kısmi de olsa hareketlilik yaşanıyor.

Türkiye'nin Afrin operasyonu sonrası dolar, Türk lirası karşısında bir kez daha değer kazanmaya başladı. Uzmanlara göre Başbakan Binali Yıldırım'ın ekonomik göstergelerin bu operasyondan etkilenmeyeceğini açıklamasının ardından dövizdeki yükseliş kısmi yaşandı ve yarın gün içerisinde yeniden geri çekileceği belirtildi. 

Dolar uluslararası piyasada şu anda 3.82'lerden işlem görürken euro ise 3.65'ten 3.69'a yükseldi.

BORSADA NEGATİF AÇILIŞ BEKLENİYOR

Bu arada Borsa İstanbul, geçtiğimiz haftayı düşüşle kapamıştı. Piyasalarda olası Afrin operasyonunun fiyatlandığı belirtilirken, borsadaki düşüşün sınırlı olacağı kaydedildi. Borsada 114.114 ve 113.500 bölgelerinin direnç seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor. Düşüşün ardından alımların gelmesi ve piyasanın 115.500'ün üzerinde kapaması halinde düşüş trendinin yerini bir kez daha belirtilen seviyelerin üstünde kapanışların olabileceği belirtiliyor.