BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Dolar Erdoğan'ın Merkez Bankası eleştirisiyle yükseldi

Merkez Bankası'nın dünkü çeyrek puanlık faiz indirimini yeterli bulmayarak eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Merkez Bankası yanlış yapıyor" dedi. Açıklamaların ardından Dolar/TL kuru 2,49 seviyesinin üzerine çıktı.

Abone ol

Merkez Bankası'nın dünkü çeyrek puanlık faiz indirimini yeterli bulmayarak eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Merkez Bankası yanlış yapıyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir konuşma yapan Erdoğan, "Merkez Bankası dün lütfetti… Güya riskleri azaltmak için uyguladıkları faiz politikasının kendisi bir risk haline dönüşmüştür" dedi.

Erdoğan'ın bu açıklamaları sonrası Türk Lirası ABD Doları karşısında değer kaybetti.

Açıklamalar öncesinde 2,46'lı seviyelerde bulunan Dolar/TL kuru 2,49'un üzerine çıktı.

Siyasi cepheden gelen para politikası yorumları piyasada Merkez Bankası'nın bağımsızlığına dair endişeler olarak yorumlanıyor ve bu algının piyasa yansıması da Türk Lirası'nda değer kaybı oluyor.

"Bizim Merkez Bankası'nın bağımsızlığına bir sözümüz yok. Ayrı bir konu. Ama nereye kadar yok? Ülkenin ve milletin menfaatlerini koruduğu yere yok" diyen Erdoğan, sözlerine "Bize karşı bir bağımsızlık mücadelesi veriyorsun da başka yerlere karşı bağımlılığın mı var? Bunu söyle" diyerek devam etti.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'yı kastederek eleştirilerini sürdüren Erdoğan şöyle konuştu:

"Çok açık konuşuyorum. Böyle kalkıp 'Merkez Bankası'nın başındaki kişi iyidir hoştur vesaire', ben iyiliğe hoşluğa yaptıklarıyla bakarım. Kendi fiziğiyle bakmam. Ne yapıyorsun, netice ne? Ben buna bakarım, uygulamaya bakarım."