BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Dolar düştü gözler benzine çevrildi Ne kadar düşecek?

Döviz kurunun düşmesi benzinde yeni bir indirimi gündeme getirdi. Uzmanlar, doların gevşemeye devam etmesi halinde hafta sonu yeni bir indirimin pompaya yansıyabileceğini söyledi. Motorin fiyatları da geriliyor.

Abone ol

Benzin fiyatı uluslar arası piyasada düşüyor. Bir süredir yerinde sayan motorin fiyatları da gerilemeye başladı. Motorinde, 23 kuruş indirim yapılacak. Devlet, eşel mobil uygulaması gereği ÖTV’yi 23 kuruş artıracak ve pompa fiyatlarını sabit tutacak.

İran'a uyguyanacak yaptırımdan muaf tutulacak ülkeler arasında Türkiye'nin de yer alması sonrası dolardaki iniş, yerini yatay bir seyre bıraktı. Avrupa hisse senetleri, piyasaların ABD'de ara seçimlerin yapılacağı gün bekleme moduna girdi. ABD Hazine tahvil faizleri ve dolar sakin seyretti.İşte döviz kurlarındaki son durum:

Saat 17:30 dolar - euro ve sterlin

MOTORİNDE İNDİRİM VAR MI?
Motorinde, 23 kuruşluk ÖTV artışının ardından devletin karşıladığı zam ihtiyacı 27 kuruşa düşecek. Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre uluslar arası piyasalarda motorin biraz daha gevşer ve düşen dolar kurunun da katkısıyla 27 kuruşluk indirim gündeme gelirse yeni bir süreç yaşanacak.

Devletin, her litre motorinde ÖTV için belirlediği tavana ulaşılacak. Bu durumda benzinde olduğu gibi motorinde de pompada indirim gündeme gelecek.

BENZİNDE YENİ İNDİRİM UMUDU
Sektör uzmanları, doların gevşemeye devam etmesi halinde hafta sonu yeni bir indirimin gündeme gelebileceğini söyledi. Uzmanlar, 10-15 kuruşluk bir indirimin söz konusu olabileceğini belirtti. Benzin, geçen hafta 17 kuruş ucuzlamıştı.