BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  GÜNCEL

Dolandırıcılar öyle bir şey yaptı ki son anda kurtarıldı

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde çiftçilik yapan 64 yaşındaki Şaban Gider'in terör örgütü yalanıyla 24 bin lira dolandırılmasını PTT görevlileriyle polis ekipleri son anda önledi.

Abone ol

Malkara'da çiftçilik yapan Şaban Gider'i telefonla arayan dolandırıcı kendisini jandarma görevlisi olarak tanıtıp, kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiği yalanıyla Gider'den para istedi.

Dolandırıcının telefonunu kapatmamasını istediği Şaban Gider, bir poşete koyduğu 24 bin lira ile Malkara PTT şubesine gitti. Daha önce polis tarafından dolandırıcılık konusunda uyarılan PTT personelinden güvenlik görevlisi Ferdi Haki, Şaban Gider'in yeni açılan bir hesaba para yatırmak istediğini görünce kendisini uyarıp durumu polise bildirdi. Görevliler, Gider'in verdiği hesaba parayı yatırmayarak, polisin gelmesini bekledi. PTT şubesine gelen polis ekipleri Şaban Gider'e dolandırılmak istediğini belirterek, hesabı parayı yatırmasını önledi. PTT görevlileri de Gider'e 24 bin lirasını iade etti.

İNSANIN BEYNİNİ BULANDIRIYORLAR

Dolandırıcıların saatlerce kendisini telefonda konuşturduklarını, telefonu hiç kapatmamasını söylediklerini anlatan Şaban Gider yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Öyle bir yalan söylüyorlar ki, aklımı çok karıştırdılar. Jandarmadan arıyoruz dediler. Beni sanki jandarmadan arıyorlar gibi inandırdılar. Terör örgütünden bahsettiler. Şu an aklım öyle karışık ki. Gelen gerçek polisleri bile tanıyamadım. İnsanın beynini bulandırıyorlar. Neyse ki dolandırılmaktan son anda kurtarıldık. Beni dolandırılmaktan kurtaran emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Kendilerini ne kadar teşekkür etsem azdır. Kimse bu dolandırıcılara inanmasın."

Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Şaban Gider'i dolandırmak isteyen kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı.