BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,09
ALTIN 2.325,61
HABER /  POLİTİKA

Dokunulmazlıkların kaldırılması kritik tarih belli oldu

Dokunulmazlıkların kaldırılması Meclis gündeminde. Meclis'te ilk görüşme 27 Nisan Çarşamba günü yapılacak.

Abone ol

Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren anayasa değişikliği teklifi, bu hafta TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülmeyecek.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta Komisyon'da Siyasi Etik Yasa Teklifi'nin görüşülerek alt komisyona sevk edildiğini anımsatarak, "Alt Komisyon çalışması devam ediyor, bugün itibarıyla bitirilecekti. Bu hafta üst komisyonda ele alınacak. Siyasi Etik Teklifi'nin yarına yetişmesi biraz zor alabilir ama 21 Nisan Perşembe günü görüşeceğiz." dedi.

Şentop, dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinin bu hafta değil, gelecek hafta görüşüleceğine işaret ederek, "Teklif bu hafta görüşülebilirdi. Ama önümüzdeki hafta Genel Kurul gündeminde Siyasi Etik Yasa Teklifi olacak. Bu hafta Komisyon'da görüşülse bile Genel Kurul gündemine alınması konusunda bir tereddüt var bizde. Yetişmeyebilir diye düşünüyoruz. Bu hafta değil de gelecek hafta içinde görüşülebileceğini düşünüyoruz. Salı günü partilerin grup toplantıları olduğu için üyelerin katılımı açısından zor oluyor. Çarşamba veya Perşembe olabilir." diye konuştu.

Mustafa Şentop, anayasa değişikliği teklifinin görüşülmesinin ertelenmesinin söz konusu olmadığını belirterek, "Haftaya kalması Meclis çalışmaları ve gündemle ilgili." ifadesini kullandı.