BIST 9.133
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,52
HABER /  GÜNCEL

Dokumacılar grubu nedir liderleri kimdir?

ANKARA katliamını yapan canlı bombaların perde arkası yine dokumacılar grubu çıktı. Peki kimdir bu dokumacılar grubun lideri kimdir?

Abone ol

ANKARA patlamasının perde arkası dokumacılar grubuna uzanınca herkes kim bu dokumacılar , liderleri kimdir diye sormaya başladı. Adıyaman 'da örgütlenen ve İslam Çay Ocağı ile gündeme gelen Dokumacılar grubuyla ilgili hayli ilginç bilgiler bulunuyor.

Türkiye dokumacılar grubunun adını ilk olarak Suruç katliamında duyuldu. Ankara patlamasını yapan canlı bombaların kimliği ortaya çıkınca dokumacılar grubu yeniden gündeme oturdu. Ankara’daki canlı bombalardan biri Suruç canlı bombacısı Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz de Adıyaman'daki 'Dokumacılar' grubundan çıktı.

DOKUMACILAR KİMDİR NEYİN NESİDİR?

dokumacilar grubu nedir liderleri kimdirDokumacılar grubu 2013 yılında Adıyaman’ın kenar mahallelerinde örgütlenmeye başlayıp Suriye’de savaşan IŞİD için adam toplamaya başladı. Grup daha sonra kent merkezinde de faaliyet gösterdi.  ‘İslam Çay Ocağı’nı kurup kardeşi Şeyh Abdurrahman Alagöz’le işletmeye başladı. 2014 yılında Diyarbakır bombalı saldırısı faili Orhan Gönder de buraya takılmaya başladı. Çocuklarının IŞİD'e katıldığını anlayan ailelerin şikâyeti üzerine İslam Çay Ocağı iki kez emniyet tarafından basıldı, sonra da kapatıldı.

DOKUMACILAR GRUBUNUN LİDERİ KİM?

Suruç eylemi sonrasında adı kamuoyu gündemine düşen Dokumacılar grubunun lideri Mustafa Dokumacı isimli kişi. IŞİD bağlantılı olan Mustafa Dokumacı 'nın soyadından ismini alan grup merkez olarak Adıyaman'ı mesken yapmış.

ankara katliami dokumacilar kimdir liderleri nedirDokumacılar grubu içinde yeralan Ankara katliamının canlı bombası Yunus Emre Alagöz’ün adı kardeşinin canlı bomba eylemi sonrasında kamuoyuna yansımıştı. Ancak, Polis ve MİT’in yaptığı çalışmalar sonucunda Alagöz’ün Adıyaman’dan ayrıldığı ve büyük ihtimalle Suriye’de olduğu değerlendirmeleri yapılmıştı. Ankara eylemi şüphelisi Alagöz’ün adı ve fotoğrafı Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’nce geçen Temmuz’da hazırlanan listede yeralmıştı. Dokumacılar grubunun üyelerinden oluşan listede 16 kişi yer alıyordu. Dokumacılar grubunun 60 kişiden oluştuğu tahmin ediliyor. Grubun liderinin ise Suriye'de Tel Abyad'da YPG ile savaşırken esir düştüğü iddiaları bulunuyor.

ANKARA PATLAMASI MOBESE GÖRÜNTÜLERİ