BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.308,97
HABER /  GÜNCEL

Doktorları bu gaziye mucize adam diyor

Teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralandı. Kafatası ve beyninin yarısı yok ama o hayata tutundu.

Abone ol

Şırnak'ta 1,5 yıl önce bölücü terör örgütüyle girilen çatışmada başına isabet eden kurşunla ağır yaralanan ve mucize bir şekilde yaşama tutunan 25 yaşındaki Fırat Zorba için memleketi Tosya'da seferber oldu.

Halen tedavisi devam eden Gazi Zorba ve ailesi için ev yaptırmaya karar veren Tosya Kaymakamlığı ''Gazimiz için bir tuğla da sen koy'' kampanyası başlatırken, ilçe halkı da destek için sıraya girdi.

KAFATASI VE BEYNİNİN YARISI ALINDI

Edinilen bilgiye göre, 2008 yılında Şırnak'taki Gabar Dağı bölgesinde bir gurup teröristle sağlanan sıcak temas sonrası çıkan çatışmada başına isabet eden kurşunla ağır yaralanan Uzman Çavuş Fırat Zorba, özel bir helikopterle Ankara'ya sevk edilerek GATA'da ameliyata alındı. Burada yapılan müdahale sonrası Zorba'nın kafa tası ve beyninin yarısı ameliyatla alındı.

Doktorlarının ''Mucize Adam'' dedikleri Zorba, ameliyat sonrası güçlükle hayata tutunarak, bir süre sonra taburcu oldu. Kastamonu'nun Tosya ilçesindeki ailesinin yanında yaşamaya başlayan Zorba, fiziki şartları uygun olmayan evlerinde sıkıntı yaşamaya başladı. Bunun üzerine Fırat Zorba ve ailesi, yürüyüş demirleri, özel niteliklere sahip tuvalet ve banyosu bulunan bir eve ihtiyaçları olduğunu bildirerek, kaymakamlığa başvurdu.

120 METREKARE DAİRE İÇİN 110 BİN TL'YE İHTİYAÇ VAR

Bunun üzerine Gazi Zorba'ya ''devletin sıcak elini'' uzatan Kaymakam Mehmet Türköz, ilçe halkının desteğiyle ''Gazimiz için bir tuğla da sen koy'' kampanyası başlattı. Türköz, tedavisine halen devam edilen Zorba'nın sağlık durumunun her geçen gün iyiye gittiğini ve bunun kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

''Yapılan incelemeler neticesinde Zorba ailesine ait bir arsa üzerine devlet-vatandaş işbirliğiyle özel bir ev yapılmasına karar verdik. Kaymakamlığımız öncülüğünde başlatılan bu girişime her kesimden destek geliyor. Gazimize 110 bin liraya mal olan 120 metrekare bir ev yapılabilmesi için düzenlenen kampanyaya büyük bir ilgi var. Kaymakamlığımız öncülüğünde başlatılan bu kampanyayla vatanı için nöbet tutarken hayatı pahasına ülkesinin bölünmez bütünlüğünü koruyan Gazimiz Fırat Zorba için özel nitelikleri olan bir ev yapılacak. Gerekli olan para toplandığı anda banka hesaplarını kapatacağız. Türk halkının Gazimiz için duyarlı olacağına inanıyorum.''

FENERBAHÇE BAYRAĞI'NI BAŞUCUNDAN EKSİK ETMİYOR

Kendisini görmek için evine gelen ziyaretçilerle mutlu olan Gazi Fırat Zorba, kaymakamlığın başlattığı kampanyadan dolayı mutluluğunu dile getirdi.

Güçlükle konuşabilen Zorba, ziyaretçilerini selamladıktan sonra Türk Bayrağı'nı göstererek, ''Allah onu vatanımızın üzerinden eksik etmesin'' diye dua ediyor.

Bu arada Zorba yatağının başucundan eksik etmediği Fenerbahçe bayrağını ise misafirlerine gururla göstererek, ''En büyük Fener'' diye haykırıyor. Fırat Zorba, Fenerbahçe'li futbolcuların imzasını taşıyan sarı-lacivert formayı da herkese göstermeyi ihmal etmiyor.

Baba Hüseyin Zorba ise oğlunun sağlık durumunun iyiye gittiğini, hemşehrilerinin sıcak ve samimi ilgilerinin onu daha çok hayata bağladığını söyledi.

KAMPANYAYA DESTEK İÇİN HESAP NUMARALARI

Gazi Fırat Zorba'ya ev yapılması için başlatılan kampanyanın hesap numaraları şöyle: ''Vakıflar Bankası Tosya Şubesi: TR 790001500158007298080252, Ziraat Bankası Tosya Şubesi: TR 530001000157090443825003, Türkiye İş Bankası Tosya Şubesi: 52213737370''