BIST 9.120
DOLAR 32,37
EURO 35,04
ALTIN 2.325,29
HABER /  GÜNCEL

Aile hekimine bıçaklı tehdit

Silah ruhsatı isteyen kişi doktor raporu almaya geldiği sağlık merkezinde kendisine rapor vermek istemeyen doktoru çorabından çıkardığı bıçakla tehdit etti.

Abone ol

Sağlık çalışanlarının araya girmesi ile sakinleşen M.A.T., doktorun şikayeti üzerine gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Şahsın bıçaklı tehdidi güvenlik kamerası tarafından da görüntülendi.

Aile Hekimleri Derneği ve Mersin Tabip Odası üyeleri sağlık merkezi önünde toplanarak olayı protesto etti.

Güvenevler Sağlık Merkezi’ndeki protesto gösterisi öncesi başından geçen olayı anlatan Doktor Gülay Ünsal, şahsın bir gün önce silah ruhsatı için doktor raporu almaya geldiğini belirtti. Şahsa aile hekiminin burada olmadığını ertesi gün geleceğini söylediğini ifade eden Ünsal, “Bugün gelipte doktorunu bulamayınca çok şiddetli bir şekilde odama girdi. Bana hakaretler etti. İşlerin ters gittiğin anlayınca dışarı çıktım. Sesimizi duyunca bütün arkadaşları toplandı. O sırada eğildi çorabından siyah bir bıçak çıkardı. Katliam yaparım hepinizi doğrarım. Kanınızı dökerim şeklinde tehditlerde bulundu. Arkadaşlar engel oldu. Kendisinden şikayetçi olduk.” şeklinde konuştu. Şahsın agresif hareketlerini görünce raporu vermek istemediğini anlatan Ünsal, “Çok kolay bir şekilde raporu alabileceği rahatlığı vardı.” ifadesini kullandı.

Mersin Aile Hekimleri Derneği Başkanı Gürbüz Şen ise olaya tepki gösterdi. Aile sağlığı çalışanlarının güvenliğinin olmadığını belirten Şen, “Bu konuda alınacak tedbirler kaçmak için bir kapı açmak olmamalıdır. Ancak bizler öldükten sonra bir takım şeyler oluyor.” şeklinde konuştu.

Şen, bu olayın ehliyet ve silah ruhsatı raporlarını neden vermek istemediklerini toplumsal olarak bir kez daha düşünmeye sevk ettiğini kaydetti.

Mersin Tabip Odası Başkanı Galip Kırıcı ise aile hekimlerine ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artık kanıksanır hale geldiğini ifade etti.