BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,42
HABER /  GÜNCEL

Doktor Ayşenur'dan şehit annesi için ağlatan not

Doktor Ayşenur Hoş, hastasının şehit annesi olduğunu öğrenince öyle bir duyarlılığa imza attı ki... İşte Türkiye'yi ağlatan o incelik...

Abone ol

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi doktoru Ayşenur Hoş, 2008 yılında Hakkari Çukurca’da şehit düşen bir askerin annesine gösterdiği incelik ile tüm Türkiye'ye örnek oldu. 

Hoş, sosyal medyada paylaştığı not ile tüm Türkiye'yi hem ağlattı hem de 'insanlığa' umut verdi. Hastane çalışanlarının şehit annesine dikkatli davranmasını belirten notunda, Doktor hoş, 'Şehid annesidir, bir öf bile demeyiniz' dedi.

İşte Doktor Hoş'un o notu:

 sehit-annesidir-bir-of-bile-demeyiniz.jpg

Doktor Ayşenur Hoş, yaşananları doktorlar sitesinde şu sözlerle anlattı:

"Bu teyzem primer olarak kendi takip ettiğim hastam değildi. Genel vizit esnasında moral bozukluğunu görüp psikiyatri konsultasyonu isteyelim dediğimde teyzem “Ben şehit annesiyim.” dedi. İşte o saatten sonra primer takibime girdi. Sandalyeyi yanına çekip gözlerindeki yaşlar ile onu dinlemeye başladım.

"ELİMDEN GELEN NE VARSA YAPTIM..."

2008 yılında Hakkari Çukurca’da operasyon sırasında mayın ile paramparça olmuş bir bedenin annesi o. Başlarında erkek yok. Şehidimiz yetimmiş bir de! Güzel teyzemin malesef ki son şehit haberleri ile kan şeker regulasyonu bozulmuş. Adresini telefonunu aldım. Şehidimizin mezarının yerini öğrendim. Kendi telefonumu güzelce kaydettim. Söylemek istemediğim diğer elimden gelen ne varsa yaptım, sessizce…"

ekran-resmi-2015-09-10-13.56.19.png 

"ŞEHİT CENAZELERİYLE BÜYÜDÜK"

Çocukluk çağlarımdan 28 yaşıma kadar şehit cenazeleriyle büyüdük biz. Bir şekilde okuduk elhamdülillah da insanlara çare olmaya çalışıyoruz. Lakin gideremediğimiz acılar olunca orda iş devreden çıkıyor ve insan olduğunu hatırlıyorsun. Bir söz vardır “Beraber ağlamaktaki tatlılık kadar hiç bir şey kalpleri birbirine bu kadar iyi bağlayamaz.” diye. Ailemde şehit olan yok ama bu onlarla birlikte ağlamayacağım ya da onları anlamayacağım anlamına gelmiyor"