BIST 9.735
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.433,37
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Doğuş Üniversite ile Mitsubishi'den dev ortaklık

Doğuş Üniversitesi Endüstriyel Otomasyon ve Robot Teknolojileri Eğitim Merkezi’ni Mitsubishi Electric ortaklığıyla kuruyor.

Abone ol

Doğuş Üniversitesi (DOU) Endüstriyel Otomasyon ve Robot Teknolojileri Eğitim Merkezi’ni, elektrik-elektronik ve otomasyon alanında dünya devi Mitsubishi Electric (METR) işbirliği hayata geçiyor.

Eğitim merkezimizde kullanılacak ileri teknoloji ürünler, 6-eksenli endüstriyel robot, hareket kontrol üniteleri ve servo motorlar Mitsubishi Electric Turkey Elektrik Ürünleri A.Ş. tarafından hibe edilecektir.

Bu anlaşma kapsamında, 2014-2015 öğretim yılında mühendislik fakültesi öğrencileri için

*Robot Teknolojileri

*Hareket Kontrol Sistemleri

dersleri Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü tarafından açılacaktır. Öğrencilerimiz bu derslerinde eğitim merkezimizi kullanacaklardır.

Bu anlaşma kapsamında,

*METR’nin Sistem Partnerlerine METR ürünlerinin taban oluşturduğu uygulama altyapısını meydana getirmek için eğitimler verilmesi ve verilecek eğitimin düzenlenecek sertifika ile belgelendirilerek standardizasyonu sağlanacaktır.

*Diğer hedefimiz Mitsubishi Electric çözüm ortakları ve son kullanıcıları için AR-GE laboratuvar destek hizmetleri verebilmek, akademisyen ve öğrencilerimizce oluşturulacak İnovasyon Takımları sayesinde ortaya yeni ürün ve çözüm fikirleri çıkararak küresel rekabet içinde insan kaynaklarına, bilgiye ve yenilikçi ürünlere ulaşılmasını sağlamaktır.