BIST 9.699
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,19
HABER /  GÜNCEL

Doğumda değiştirilen bebek ailesine kavuştu

El Salvador'da doğumdan hemen sonra bebekleri değiştirilen bir çift, gerçek çocuklarına kavuştu. Doğumdaki doktoru suçlayan çift kendilerine verilen bebeğin fazla koyu tenli olması üzerine DNA testi yaptırarak gerçeği ortaya çıkardı.

Abone ol

El Salvador'da doğumdan hemen sonra bebekleri değiştirilen bir çift, gerçek çocuklarına kavuştu.

İngiltere vatandaşı Richard Cushworth ve El Salvadorlu eşi Mercedes Casanella, doktorlarını bebeklerini değiştirmekle suçladı ve çocuk kaçakçılarının kurbanı olduklarını söyledi.

Doğumdan dört ay sonra yapılan DNA testleri gerçek ailelerin kim olduklarını ortaya çıkartınca yargıç bebeklerin değiştirilmesine hükmetti.

Cusworth ve Casanella'nın dört aydır baktığı diğer bebek de gerçek ailesine verildi.

Suçlamaları reddeden Dr. Alejandro Guidos hakkında soruşturma açılırken, doktora ülke dışına çıkma yasağı da konuldu.

Cusworth ve Casanella geçen Mayıs'ta doğum için Casanella'nın memleketi El Salvador'a gitmişti.

Ancak Casanella kendisine verilen bebeğin doğumdan hemen sonra gördüğü bebekten daha koyu tenli, görüntüsünün de değişik olduğunu fark edince şüphelenmeye başladı.

'Korkunç bir deneyim'

Çiftin ABD'ye döndüğünde yaptırdığı DNA testi de bebeğin kendilerinin olmadığını gösterdi.

Cusworth "Eşim ve benim için, ailem, ailesi için korkunç bir durum. Çocuk sahibi olmak yaşam boyu unutmayacağınız bir deneyim. Bu olay hayat boyu sürecek derin bir yara açtı. Korkunç bir şey" dedi.

Çiftin avukatı Fransisco Meneses de "Bebeğin doğumunu yaptıran kimseye karşı bir kinimiz yok. Tek istediğimiz ameliyatı yapan doktorun, çocuk hastalıkları uzmanının, anestezi uzmanının ve doğum odasındaki iki hemşirenin ellerini kalplerinin üzerine koymaları. Bize ne yaşandığını anlatmaları çok önemli" diye konuştu.