BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Doğum izni gündemde! Doğum izni kaç hafta olacak?

Toplam 16 hafta olan doğum izninin artırılması konusunu yeniden masaya yatırılacak.

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, mevcutta 8 hafta doğum öncesi, 8 hafta doğum sonrası toplam 16 hafta olan doğum izninin artırılması konusunu yeniden masaya yatıracakları mesajını verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, doğum izninin 20 haftaya çıkarılması konusunu değerlendirirken, bunun kadın istihdamına dezavantaj olarak yansıyacağını gördüklerini ifade etmişti.

Konu dün de Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda torba yasa görüşmelerinde gündeme geldi. Bakan İslam, nüfus politikaları paketinde, bu tür teklif ve düşünceleri bütüncül olarak değerlendireceklerini ifade etti.

ÇALIŞAN ANNEYE KOLAYLIK

Doğum teşviği paketi de önemli düzenlemeler içeriyor. Doğum izni biten kadın çalışana aylık 300 lira kreş yardımı verilmesi gündemde. Daha çok çocuğa doğum borçlanması yapılabilmesi üzerinde duruluyor. Esnek çalışma imkanı da olacak. Gündeme gelen formüle göre; annelerin çalışma saatleri kreş saatlerine göre ayarlanacak. Eksik çalışılan saatlerin ücretini devlet verecek. İlk çocukta 6 ay tam ücret alınacak. İkinci ve üçüncü çocukta süre uzayacak.