BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.422,30

Doğum günleri ölüm günleri olabiliyor!

Her ota/b…a çare bulan lanet olası bilim adamları.Neyin çaresi? İsviçreli bilim adamları konumuz…30 seneye yayılan bir deney yaparlar, deneyin sonucu açıklanır.

Her ota/b…a çare bulan lanet olası bilim adamları.Neyin çaresi?

İsviçreli bilim adamları konumuz…

30 seneye yayılan bir deney yaparlar, deneyin sonucu açıklanır.

Suratlarımızda ’’eee ne yapayım bu bilgiyi?’’ ifadesi.

Hadi ’’Cern’’ i geçelim.

Nerede gereksiz bilgi bunlardan çıkıyor. Hem ’’kim bu İsviçreli bilim adamları kuzum?’’ diyaloglarının bini bir para.

Konu sıkıntısı asla çekmezler. Çekerlerse diş fırçasına dönüş yapabilirler. ki,o kadar yani.

En kısa süreli araştırmaları 30 sene kadardır.

Yani, ’’bugünde, 30 seneye yayabileceğimiz neyi araştırsak?’’ diye yataktan sıçrayan güruh.

Geçtiğimiz günlerde İsviçreli bilim adamları yine bir araştırmaya imza atmışlar.

Bilim adamlarının 40 yıl boyunca yaptığı araştırmanın sonucuna göre, 60 yaş üstü İsviçreliler bir yaş daha yaşlandıklarına üzülerek çeşitli rahatsızlıklardan dolayı doğum günlerinde hayata veda ediyorlar.

Bunun sonucunda oluşan rahatsızlıklardan dolayı doğum günlerinde hayata veda edenlerin oranı, diğer günlerde ölenlere göre %14 daha fazla.
Yapılan açıklamaya göre doğum günlerinde ölenlerin bir çoğunun ölüm nedeninin kalp krizi olduğu açıklanmış.

Zürih Üniversitesi’nden araştırmacı Dr. Vladeta Ajdacic-Gross konuyla ilgili şöyle bir açıklama yapmış:

’’İnsanlar yaş aldıkça doğum günlerinde daha çok strese giriyor. Bu yüzden de bu özel günlerinde ölüm oranları yükseliyor.’’

İsviçreli bilim adamları daha önce de yaptıkları bir araştırmada, ’’insanın kendisini nasıl hissettiği, yaşam süresini etkiliyor’’ demişlerdi.

Yine Zürih üniversitesi bilim adamlarının 30 yıl boyunca yaptıkları araştırma sonucunda, kendilerini çok kötü hisseden erkek deneklerde ölüm riskinin, çok iyi hissedenlerden 3,3 kat fazla olduğu görüldü. Kadınlarda çok kötü hissedenlerin ölüm riskinin, çok iyi hissedenlere oranla 1,9 kat fazla olduğu görüldü.

Deneklerin kendilerini ne kadar iyi hissettikleriyle, hayatta kalma şansı doğru orantılı seyretti. Kendini çok iyi hissedenlerin, pozitif bakış açısı gibi sağlıklarını olumlu etkileyen özelliklere sahip olduğu belirtildi.

Diğer taraftan fazla yemenin yaşlılıkta hafıza kaybı ve bunama riskini iki katına çıkardığı ortaya çıktı. Ekmeği kararında yiyen kilo almıyor açıklaması gelen son bilgiler arasında.

İsviçreli bilim adamları neyin kafasını yaşıyorlar bilmiyoruz ama 60 yaş üstü insanların bir yaş daha yaşlanma ve ölüm korkusuyla doğum günlerinde kalp krizinden ölmesi, hakikaten bir yaş daha alma korkusu mudur, rastlantısal bir sonuç mudur?
Tavsiyem; bir otuz sene de bunun araştırması yapılmalı (!)