BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79
HABER /  POLİTİKA

Doğu Perinçek şoku! İşçi Partisi bitti 3 bomba

İşçi Partisi haftasonunda kurultay yapacak Doğu Perinçek bomba bir kararla genel başkanlığı bırakıyor. Transferi ise CHP'nin partiden attığı isim.

Abone ol

İşçi Partisi bu haftasonu sürpriz bir kurultayla temelden değişecek. İnternethaber.com'un aldığı bilgiye göre Doğu Perinçek İP Genel Başkanlığını bırakıyor. Sürpriz kararlar sadece bununla sınırlı değil. Partinin adı ve vitrini de değişiyor.

İşçi Partisi'nin haftasonu yapacağı kurultayda 3 kritik değişiklik olacak.

BİRİNCİ BOMBA PARTİ ADI

İşçi Partisi'nin sosyalizm döneminden kalma ismi değişiyor. Kurultayda 'İŞÇİ' kelimesi atılacak ve ulusalcılığı öne çıkaran yeni isim devreye sokulacak.

İşçi Partisi'nin yeni ismiyle ilgili 2 ihtimal bulunuyor. Henüz bu konuda kesin karara varılmış değil.  Bunlardan ilki Mustafa Kemal'in 1908 yılında kurduğu Vatan ve Hürriyet Cemiyeti'nin ismini değiştirerek, Vatan ve Hürriyet Partisi yapmak.

Bir diğer ihtimal ise Vatan ve Cumhuriyet Partisi olarak İşçi Partisi'nin adını değiştirmek. Buna kongrede karar verilecek.

İKİNCİ BOMBA PERİNÇEK BIRAKIYOR

İşçi Partisi'nin adıyla birlikte genel başkanı da emekli oluyor. Doğu Perinçek genel başkanlığı bırakma kararı aldı bunu da kurultayda ilan edecek. Perinçek kurucusu olduğu parti liderliğinden ayrıldıktan sonra sahibi olduğu yayın organlarından birinin (muhtemelen Aydınlık Gazetesi'nin) genel yayın yönetmenliği görevini üstlenecek.

ÜÇÜNCÜ BOMBA ESKİ CHP'LİLER

Adını, liderini değiştirecek olan İşçi Partisi vitrinini de değiştiriyor. Bunun için de ulusalcı kesimin CHP'den ayrılan iki ismini partiye transfer ediyor. CHP'de disipline sevkedilen Birgül Ayman Güler ile partiden ihraç edilen Süheyl Batum İşçi Partisi saflarına katılıyor.

PERİNÇEK'İN YERİNE 2 LİDER

İki eski CHP'linin İşçi Partisi'nde Doğu Perinçek'in koltuğunu paylaşacağı öğrenildi. İşçi Partisi, HDP gibi eşbaşkanlık sistemine geçecek. Süheyl Batum ile Birgün Ayman Güler eşbaşkan olarak parti liderliğini üstlenecekler.

SÜRPRİZ KATILIMLAR OLACAK!

Tepeden tırnağa yenilenmeyi planlayan İP kurultayında sürpriz isimlerin de partiye katılacağı söyleniyor. İP kulislerinden aldığımız bilgiye göre Kıraç, Volkan Konak ve Candan Erçetin Pazar günü Kongreye katılacaklar ve partiye üye olacaklar.

(İNTERHABER.COM ÖZEL İÇERİK)