BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.496,55
HABER /  POLİTİKA

Doğu Perinçek ilk kez açıkladı!

Doğu Perinçek, Alman hükümetinin sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili kararını açıkladı.

Abone ol

Ergenekon davası sanıklarından İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, yargılandığı "Ermeni soykırımı inkar" davası için Almanya'daki kararı açıkladı. "Bunu ilk kez açıklıyorum" diyerek Alman Meclis'inde alınan bir kararı değerlendiren Perinçek, Avrupa'ya özgürlük götürdüklerini söyledi. Perinçek, Almanya'da soykırımın kabul edilmeyeceğini ve bunun için de cezai işlem uygulamayacağı konusunda karar alındığını ifade etti.

Doğu Perinçek, CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sorularını cevapladı. AİHM'de 28 Ocak'ta yargılanacak olan Perinçek, kendisi aleyhine bir karar çıkmasını beklemediğini söyledi. Türkiye'nin, Avrupa'nın iklimini değiştirdiğini iddia eden Perinçek, Alman Meclisi'nde bir soru önergesine Alman hükümetinin verdiği cevabı açıkladı.

"İLK KEZ DUYURUYORUM"

Kamuoyu bunu ilk kez duyacak diyerek Alman hükümetinin, soru önergesine verdiği cevabı açıklayan Perinçek, hükümetin verdiği cevabın Türkiye için oldukça önemli olduğunu söyledi. Perinçek, sözde Ermeni soykırımını reddedenlere ceza verilemeyeceğini, Türkiye'nin de bu konuda cezalandırılamayacağını anlattı.