BIST 9.723
DOLAR 32,54
EURO 34,82
ALTIN 2.443,17
HABER /  GÜNCEL

Doğu Perinçek eşi ile mal varlığını açıkladı! Bir evi bile yokmuş

Vatan Partisi ve 24 Haziran Cumhurbaşkanı seçimi cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek karısı Şule Perinçek ile birlikte mal varlığını açıkladı. Perinçek oğlu Can Perinçek'i de toplantıda bulundurdu ve hiç taşınmazı olmadığını söyledi.

Abone ol

Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde yaptığı mal varlığı açıklaması ile şaşırttı. Eşi Şule Perinçek ve oğlu Can Perinçek ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Perinçek'in ne evi ne barkı varmış.

Doğu Perinçek, "Benim ve ailemin üzerine hiçbir gayrimenkul, taşınmaz malımız-mülkümüz (arsa, ev, yazlık, iş yeri vb.) yoktur' dedi.

HZ. MUHAMMED VE ATATÜRK GİBİ... : Türkiye'yi yönetmeye aday olduklarını belirten Perinçek, "Bu yetkiyi isterken sadece parti programıyla değil, evimizi de görsünler istiyoruz. Hazreti Muhammed, 'Yöneticileri fakir olan milletler zengin, yöneticileri zengin olan milletler fakir olur' diyor. Ölürken bir tane kilimi, testisi ve su bardağı vardı. Hazreti Muhammed'i ve Atatürk'ü örnek alıyoruz. Mal beyanını kamuoyu önünde açıklıyoru'z dedi. 

Doğu Perinçek evinin kapılarını basına açtığı toplantıda kendisi gibi eşi Şule Perinçek ve oğlu Can Perinçek'in de hiçbir taşınmazı olmadığını söyledi.

EN KIYMETLİ MALI BU TABLO : Doğu Perinçek mal varlığı olarak sahip olduğu en pahalı şeyin bir Abidin Dino tablosu olduğunu söyledi. Perinçek "En kıymetli mal varlığım, Abidin Dino’nun Paris’ten şahsıma yolladığı Namık Kemal portresidir. Bir de Fikret Otyam’ın tablosu ve bizlere emanet ettiği keçileridir” diye konuştu.

Doğu Perinçek'in 'en kıymetli mal varlığımız' dediği Abidin Dino eseri

ÜRYAN GELDİM ÜRYAN GİDECEĞİM
Doğu Perinçek hiç servet sahibi olmadığını söylediği basın toplantısında 'Ben bu dünyadan ayrılırken Yunus Emre’nin dediği gibi üryan gelip üryan gideceğim ilkesini edindim kendime. Mutluluk kaynağımız mal-mülk değil; insanlık,sevgi, el ele vermek, paylaşmak, vatanımız için mücadele etmk. Bunlarla mutlu oluyoruz' dedi.

İstanbul'daki evinde gazetecileri ağırlayan Doğu Perinçek, “10 binin üzerinde kitabımız, bir piyanomuz, Abidin Dino'nun bana özel bir mektupla gönderdiği Namık Kemal tablosu ve Fikret Otyam'ın tabloları var. Onlarla gurur duyuyoruz” dedi. Perinçek'in eşi Şule Perinçek gazetecilere kendi yaptığı yiyeceklerden ikram etti. 

BEŞTEPE'DEKİ SARAYI KULLANACAK MI? : Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde ‘Beştepe'deki sarayı mı kullanacaksınız’ sorusuna ise Perinçek “Orayı ‘Türkiye Bilimler Akademisi’ yapacağız. Biz Çankaya'yı kullanacağız, Türkiye'yi oradan yöneteceğiz. Çankaya devrim Türkiyesinin merkezidir. Çankaya sade yaşamdır. Lüks yoktur. Cumhuriyet kültürünün simgesidir Çankaya” diye konuştu.

Doğu Perinçek mal varlığını açıkladı basın toplantısında hiç taşınmazı olmadığını söyledi. Buna göre Perinçek'in ne evi ne yazlığı var. Perinçek milleti yönetmeye aday olduğu için evini göstermek istediğini söyledi. 

LİDERLERİ AÇIK OTURUMA DAVETİ
Diğer siyasi parti liderlerini Türkiye’nin sorunlarını tartışmak için açık oturuma davet eden Perinçek “Bu açık oturum TRT'de yapılabilir. Buna Türkiye'nin ihtiyacı vardır. Ben parti liderlerini böyle bir açık oturuma davet ediyorum” ifadelerini kullandı.