BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45
HABER /  POLİTİKA

Doğu Perinçek CHP'yi yerden yere vurdu

TEKİRDAĞ'da konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP'yi sert sözlerle eleştirdi.

Abone ol

VATAN Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP’yi eleştirdiği konuşmasında, “Programlarını ABD ile buluşup otel odalarında gizlice yapan, ondan talimat alan, onun yönlendirmesiyle hareket eden bir parti Atatürk’ün partisi değildir. Bugünkü CHP’nin Atatürk ile bir ilgisi yok” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Tekirdağ’daki 10’ncu İl Kurultayı’na katıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz salonundaki kurultayda yaptığı konuşmasında Perinçek, Türkiye’de doğru yapılan işleri desteklediklerini kaydetti. Özellikle CHP’yi eleştiren Perinçek, şöyle konuştu:

YÜREKLERİ MEHMETÇİKLE BİR ATMIYOR

“Atatürk’ün partisi PKK’yı meclise sokmak için çırpınır mı? Bu mu Atatürk’ün partisi? PKK’yı kollayan, meclise sokan Rojova’ya heyetler yollayan, PYD’nin üzerine yüründüğü zaman ‘dur yapma’ diyen, Türk Ordusu Cerablus’a girdiği zaman, CHP’nin bildirisini okuyun, ‘Türk Ordusu’nu destekliyorum’ diye bir cümle yok. Vatan savaşı yapılıyor, ordu Amerika ile karşı karşıya gelmiş, Mehmetçik savaşıyor canla, kanla, CHP, TSK’den ve Türk Milleti’nden şu bir cümleyi bile esirgiyor. ‘TSK’yı destekliyorum, zaferini bekliyorum, onunla beraberim’ yok böyle bir cümle. Ne var? Uluslar arası camiayla birlikte hareket edin, kim, Amerika ile birlikte hareket edin. Yürekleri Türk Milletiyle, Mehmetçikle birlikte atmıyor. Onun için bu suçları birbirimizin önünde örterek, efendim bunlar bizden sayılır diyerek Türkiye’nin önünü açamayız. Bunları görmek zorundayız. CHP’nin yakasına yapışıp, sarsarak ancak onu hizaya getirebiliriz. Programlarını ABD ile buluşup otel odalarında gizlice yapan, ondan talimat alan, onun yönlendirmesiyle hareket eden bir parti Atatürk’ün partisi değildir. Bu günkü CHP’nin Atatürk ile bir ilgisi yok."

Konuşmaların ardından Vatan Partisi delegeleri oylarını kullanarak Tekirdağ Kurultayı’nı gerçekleştirdi. Perinçek, kurultayın ardından şehirden ayrıldı.