BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,45
ALTIN 2.488,21
HABER /  GÜNCEL

Doğan'ın Erbakan itirafı delil oldu

Balyoz davasının gerekçeli kararında mahkeme, Çetin Doğan'ın duruşmada Erbakan ile ilgili söylediği sözlerini delil olarak gösterdi.

Abone ol

Balyoz davası gerekçeli kararında mahkeme, sanık Çetin Doğan’ın eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın ‘Kanlı mı gelecek kansız mı...’ şeklindeki konuşmasına karşı söylediği ifadelerin hakkındaki suçlamayı net gösterdiğini belirtti.

Eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın ‘Adil düzen mutlaka gelecek. Kanlı mı gelecek kansız mı gelecek onu zaman gösterecek.’ şeklindeki sözlerine karşı Çetin Doğan’ın açıklamalarını hatırlatan mahkeme, “Bu şekildeki sözlerin parti liderlerince gündeme pervasızca taşındığı bir ortamda irticai kalkışmaların sıkıyönetim planlarında tartışılmasının şaşılacak bir durum olmadığını dile getirmesi, ordu olarak bu kişilere karşı tedbir alınmasının gayet normal bir davranış olup bu tedbire ilişkin olarak da sıkıyönetim planlarının değiştirilmesi gerektiğini vurgulaması, sanığın suçlama noktasındaki tavrını açık ve net bir kez daha gösterdiği...” ifadelerini kullandı.