BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,18
HABER /  MEDYA

Doğan'dan Yenişafak yazarına ağır cevap

Yeni Şafak'ın PKK suçlamalarına Doğan Holding Kurumsal İletişim Başkanlığı yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

Abone ol

Yeni Şafak gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün Doğan Medya Grubu'na yönelttiği PKK suçlamalarına sert bir cevap geldi.

Karagül'ün Doğan Grubu'nu "PKK terörünün karargahı" olarak tanımlayan ifadelerine yanıt verilen açıklamada sözkonusu iddialar için "akıl, fikir, izan ve vicdanla bağdaşması mümkün olmayan alçakça bir hakaret" denildi.

Doğan Holding Kurumsal İletişim Başkan Yardımcısı Ahter Kutadgu, bir açıklama yaparak, Yeni Şafak gazetesi yazarı İbrahim Karagül'ün 15 Temmuz 2015 tarihli yazısında Doğan Grubu'nu PKK terörünün karargahı olarak tanımlayan ifadelerinin akıl, fikir, izan ve vicdanla bağdaşması mümkün olmayan alçakça bir hakaret ve suçlama teşkil ettiğini vurgulamıştır. Kutadgu, her türlü terör ve şiddeti nefretle reddeden ve demokrasiyi savunan Doğan medyasının bu gibi alçakça ifadelerle anılmasının vahim bir suç teşkil ettiğine inandıklarını, bu yazı ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ve bunun hesabını yargı önünde soracaklarını ifade etmiştir. Kutadgu, anılan şahıs tarafından temsil edilen zihniyetin en az terör kadar tehlikeli olduğuna dikkati çekmiştir.