BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,34
HABER /  POLİTİKA

Doğan medyasına o manşeti hatırlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Paralel Yapı"nın terör örgütü olarak nitelendirildiğini söyledi. Erdoğan'ın bir eleştirisi de Doğan Medyası'na oldu.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'da seçilmiş cumhurbaşkanı olarak Mursi'yi tanıdığını söyledi. Mursi'nin idam edileceğine inanmadığını; buna rağmen yine de vicdanım sızlıyor, kan beynime sıçrıyor diye konuşan Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı için alınan makam otomobilini eleştirenlerin çocuklarının Porche’lere bindiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş'ta yapımı tamamlanan 69 eserin resmi açılış töreninde konuştu. Mısır'da seçimle gelen ilk cumhurbaşkanı olan Mursi hakkında Sisi yönetiminin verdiği idam kararını eleştiren Erdoğan, Mursi'nin idam edileceğine inanmadığını söyledi. Buna rağmen vicdanın sızladığını kaydeden Erdoğan, "Düşündükçe kan beynime sıçrıyor" diye konuştu.
 
SANDIK RAKAMI VERDİ

7 Haziran'ın Türkiye için önemli olduğunu bu nedenle mutlaka sandık başına gidilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, yurtdışındaki sandıklarda ise oy kullanıldığını hatırlattı. Şu ana kadar 500 bin gurbetçinin oy kullandığını ve bu sayının ilerleyen günlerde daha da artacağını söyleyen Erdoğan, seçmenin eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında bir karar vereceğini kaydetti.
 
"İNLERİNE GİRECEĞİZ DEDİK, GİRDİK"

Başbakanlığı döneminde "Paralel Yapı"nın inine gireceklerini söylediğini ve bunu da yaptıklarını açıklayan Erdoğan, paralel devlet kuranların MGK'da alınan kararla terör örgütü olarak nitelendiğini ve hükümetin de bu konuda gerekli adımları attığını söyledi. Erdoğan şöyle konuştu;
 
"Muhalefet partileri bölücü örgüt paralel yapı ve medyanın bazı kurumları bir araya geldiler ve aynı çatı altında toplandılar. Bölücü terör örgütünün partisi bu paralel yapıya daha düne kadar demediğini bırakmıyordu şimdi can ciğer kuzu sarması oldular. Bir zamanlar kestane pazarında hocaefendiydi, şimdi nasıl oluyor da bu ülkede 50 bin insanın kanına girenlerle bal kaymak oluyor? Bu hoca başörtüsüne Füruat diyordu.

  

"BUNLAR BİRBİRLERİ İÇİN OY İSTİYORLAR"


Siyasette herkes kendisi için oy isterler dimi ama bunlar birbiri için oy istiyorlar. Hepsinin ayrı genel merkezi bence bunların hepsini birleştirsinler. Ben 40 yıllık hayatımda şunu öğrendim; Millete karşı dürüst olacaksınız, kalbiniz ve diliniz arasına perde koymayacaksınız.

"KAN BEYNİME SIÇRIYOR"
 
Sisi bir darbecidir. Amerika'da onunla aynı masaya oturmadım. Bundan sonra da asla oturmam. Ben Mursi ve arkadaşlarının idam edileceğine inanmıyorum ancak bu duruma vicdanım sızlıyor, kan beynime sıçrıyor. Dünya suskun hani siz demokrattınız neden susuyorsunuz konuşssanıza. Hani Avrupa Birliği'nde idam yoktu.
 
"DOĞAN MEDYASINI ONU BİLDİ MUHTAR BİLE OLMADIM"
 
Ne kadar rahatsız olurlarsa olsunlar, meydanlarda milletimle birlikte Rabia'mızı haykırmaya devam edeceğim. Bu ülkede siyaset ve toplum mühendislikleriyle hükümetlerin kurulduğu, hükümetlerin yıkıldığı dönemleri geri getirmeye kimsenin gücü yetmeyecek. İstedikleri kadar medyaları olsun. İstedikleri kadar paralel medyaları olsun. İstedikleri kadar Doğan Medya'sı olsun. İstedikleri kadar onların yandaşları olsun. Bunlar ne demişti; 'Artık muhtar bile olamayacak'. Fakat onu bildiler ha. Hakikaten muhtar olamadım ama İstanbul Büyükşehir belediye başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı oldum.

"DİYANET İŞLERİ OYUNCAK MI?"

Tuttular kaynak sorusuna cevap verdiler: Diyanet İşleri Başkanı’nın altındaki Mercedes. Bu Mercedes’in değeri 320 bin lira. Ve kaynak oymuş. Ben de dün sabah aradım Diyanet İşleri Başkanı’nı… Dedim ki, “Cumhurbaşkanlığı’ndaki zırhlı Mercedeslerden birisini ben makamınıza tahsis etmek istiyorum.”

Ve tahsisi yaptım. Zırhlı bir Mercedes şimdi Diyanet İşleri Başkanımızda. Kardeşlerim, ya Diyanet İşleri Başkanlığı makamı böyle oyuncak mı ya…

"LAFTA BİR MERCEDES ZIRHI FİLAN OLMAYAN DEĞERİ 320 BİN LİRA"

Yani altındaki bir tane lafta bir Mercedes’i zırhı filan olmayan değeri 320 bin lira… Bunların çocuklarının altında  ‘Porche’ler var. Onlarla geziyorlar."