BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,37
HABER /  MEDYA

Doğan Medya Grubu satıldı! Kim aldı? Yılın bombası!..

Doğan Medya Grubu bünyesindeki yayın organlarının tamamı Demirören Medya Grubu'na satıldı... 1 milyar 100 milyon dolarlık satış sonrası Hürriyet, Posta, Kanal D, CNN Türk'ün yeni sahibi Demirören Medya oldu...

Abone ol

Medya dünyasında yer yerinden oynayacak gelişmeyi Türkiye'ye ilk olarak İnternethaber.com duyurdu. Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Medya Grubu bünyesindeki tüm yayın organları ile YAYSAT Demirören Medya Grubu'na satıldı. Doğan Holding bu sabah Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada satışı doğruladı. 

BORÇLAR DÜŞÜLDÜKTEN SONRA 890 MİLYON DOLAR: Doğan Medya Grubu içindeki Hürriyet ve Posta gazeteleri ile Kanal D ve CNN Türk televizyonları başta olmak üzere tüm gazete, dergi ve televizyonlar ile dağıtım şirketi YAYSAT, 1 milyar 100 milyon dolar karşılığında Demirören Medya Grubu'na satıldı... Borçlar düşüldükten sonra Doğan Grubu'na 890 milyon dolar ödeneceği açıklandı.

KRİTİK GÖRÜŞME ANLAŞMAYLA BİTTİ: Yıldırım Demirören ile Aydın Doğan'ın avukatlarıyla birlikte katıldıkları son toplantıdan anlaşma çıktı. Anlaşmaya göre, Hürriyet, Posta ve Fanatik gazeteleri ile CNN Türk ve Kanal D televizyonları, Doğan Burda dergi grubu, D Smart ile Türkiye'nin en yaygın gazete dağıtım ayı YAYSAT'ın da satış paketinin içinde olduğu öğrenildi. 

DOGAN HOLDİNG'TEN KAP'A AÇIKLAMA:

Medya grubunun satışıyla ilgili Doğan Holding'ten Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada satışın ayrıntıları paylaşıldı. Açıklamada satışı yapılan medya organları şöyle sıralandı: İşte o açıklama: "Doğan Dağıtım Satış Pazarlama Matbaacılık Ödeme Aracılık ve Tahsilat Sistemleri A.Ş. (Yaysat), Doğan Gazetecilik A.Ş. (Posta, Fanatik), Doğan Haber Ajansı A.Ş., Doğan TV Holding A.Ş., DTV Haber ve Görsel Yayıncılık A.Ş. (Kanal D TV), Doruk Televizyon ve Radyo Yayıncılık A.Ş. (CNN Türk TV), Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. (Hürriyet gazetesi) ve Mozaik İletişim Hizmetleri A.Ş. (D Smart)..."

Doğan Medya'nın açıklamasında satış için anlaşılan rakam da yer aldı. İşte açıklamanın o bölümü: "Şirketimizin yazılı ve görsel medya bölümünde faaliyet gösteren doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıklarımızdan önemli bir kısmının sermayelerinde sahip olduğumuz paylarımızın tamamının satışı ve devri konusunda, 1.100.000.000$ (Bir milyar yüz milyon Amerikan Doları) "işletme değeri"nden, ilgili finansal borçların indirim konusu yapılması suretiyle, 890.000.000$ (Sekizyüz doksan milyon Amerikan Doları) "hisse değeri" üzerinden, Demirören Holding A.Ş. ile görüşmelere başlanmıştır. Konuya i lişkin gelişmeler oldukça, ilgili mevzuat kapsamında ayrıca kamuya açıklama yapılacaktır." 

Ahmet Hakan Yıldırım Demirören'e neler demiş neler!

EN BÜYÜK MEDYA GRUBU OLDU

Milliyet ve Vatan gazetelerini 2011 yılında Aydın Doğan'dan satın alarak medya dünyasına adım atan Demirören Medya Grubu, yeni alımlarda birlikte medya sektörünün en büyüğü haline geldi...

NELER VAR?

Doğan Medya Grubu bünyesinde bulunan kuruluşların tamamı şöyle: Kanal D, CNN Türk, tv2, Dream TV, Dream Türk, Hürriyet, Posta, Fanatik, Hürriyet Daily News, TME, Doğan Burda Dergi, Doğan Egmont, Doğan Kitap, Dergi Pazarlama ve Planlama (DPP)

Hürriyet - Kanal D ve CNN Türk kaça satıldı? İşte bomba rakam

Doğan Medya'da neler olacak? Cem Küçük'ten bomba paylaşım...