BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Doğan Holding'e son dakika FETÖ baskını

İSTANBUL Üsküdar'ki Doğan Holding merkez binasına son dakika FETÖ baskını yapıldı. İddialar üzerine Doğan Holding resmi bir açıklama yaparak çıkan habeleri doğruladı.

Abone ol

İSTANBUL Üsküdar'da merkez binası bulunan Doğan Holding'e bu sabah FETÖ baskını yapıldı. Gelen son dakika haberlere göre genel merkez binasında polis arama yapıyor.

Doğan Holding'e yönelik FETÖ operasyonu Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu’nun tutuklandığı FETÖ soruşturması kapsamında yapılıyor. 
Soruşturmayı devralan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Uçar'ın talimatı ve nöbetçi sulh ceza hakimliği'nden alınan arama kararı üzerine polis, Doğan Holding'in Üsküdar'daki binasına girdi.

ARAMANIN GEREKÇESİ YENİ DELİLLER
Savcılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre polisin arama yapmasının gerekçesi Doğan Holding'in tutuklanan Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu hakkında yürütülen FETÖ soruşturması. Bu soruşturma çerçevesinde ortaya çıkan yeni deliller ve ifadeler üzerine holding binasında delil araması çalışması başlatan İstanbul Başsavcılığı, "Holding'e kesilen vergi cezalarının FETÖ ile işbirliği yaparak halledilmesi" suçlaması çerçevesinde Doğan Holding'te arama yaptı.

DOĞAN ÇALIŞANI HAPİSTE
Soruşturma çerçevesinde Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muradoğlu geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmış çıkarıldığı savcılıkça tutuklamaya sevk edilmiş ve nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgusu ardından tutuklanarak ceza evine konulmuştu.

MURAT KELKİTOĞLU TWİTTER'DAN DUYURDU

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu twitter hesabından "Polis, Doğan Holdinge girdi, arama yapıyor!" diyerek son dakikayı duyuran isim oldu.

HÜRRİYET, SABAH'IN O İDDİASINI BÖYLE YALANLAMIŞTI

Doğan Grubu, “FETÖ ve diğer terör örgütlerinin planları doğrultusunda ülkeyi kaosa sürükleyecekler” şeklinde bir ‘haber’le kendisini hedef alan Sabah gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve şunları söylemişti...

TAMAMEN GERÇEK DIŞI

Bu iftira üzerine Doğan Grubu tarafından İstanbul Anadolu ve Bakırköy Sulh Ceza hâkimliklerine sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Sabah’ın internet sitesindeki metin için “Tamamen gerçek dışı, hayali ve hukuka aykırı ithamlar ve suç isnadı içeren ifadeler kullanılmaktadır” denildi.
Sabah’ın düne kadar FETÖ’yü “muhterem hocaefendi diye gösteren ve açıkça destekler nitelikte yayın yapan” bir gazete olduğu hatırlatılan suç duyurusunda şunlar yer aldı:

“Bu örgütün mağdur etmeye çalıştığı Hürriyet’i tamamen asılsız ve hayal mahsulü iddialar üzerinden destekleyici gösterip kendisini de FETÖ savaşçısı ilan etmesi kabul edilebilir olmadığı gibi, bu şekildeki yayın politikası ile Hürriyet’i açıkça hedef göstermesinin de hukuk tarafından korunmaması gerekir.”

Bu haber ve yazıların iftira niteliğinde olduğu, düşünce ve ifade hürriyeti kapsamında bulunmadığı anlatılarak, suç duyurusundaşöyle devam edildi:“Gerçeğe aykırı, hiçbir somut dayanağı olmayan ve bu yolla kişileri hedef gösteren, küçük düşüren ve kişilere hakaret eden yayınların hukuka aykırı olacağı tartışmasızdır. Başvuru konusu yayınlarda da Hürriyet, hayal ürünü iddialara muhatap kılınmakta, bu yolla ‘dış odaklarla işbirliği içinde olduğu ve bu şekilde ülkede kaos ve iç savaş çıkartmaya çalıştığı’ ileri sürülerek, toplumun belli bir kesiminde açıkça hedef gösterilmektedir.”