BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,54
HABER /  GÜNCEL

Doğan Grubu'nda beklenen satış oldu!

Milliyet Gazetesi Ali ve Ömer Karacan kardeşler ile Demirören ortaklığına satıldı.

Abone ol

Milliyet Gazetesi Ali ve Ömer Karacan kardeşler ile Demirören ortaklığına satıldı.

Aydın Doğan medyada küçülme kararı çerçevesinde, uzun tartışmalardan sonra Milliyet'i yabancılara satmama kararı aldı. 1979 yılında Ercüment Karacan'dan aldığı Milliyet'i, şimdi oğulları Ali-Ömer Karacan-Demirören ortaklığına satmaya karar verdi.

VATAN'I DA ALDILAR

Karacan-Demirören ortaklığı sadece Milliyet'i değil, aynı zamanda Vatan'ı da alacak. Anlaşma tamamlandı, açıklama yapılmak üzere.

Gazeteciler.com'un özel haberine göre, Ali-Ömer Karacan kardeşler, Number One grubunun sahibi. Demirören grubu da, 1979 -1980 döneminde Milliyet'e Aydın Doğan ile birlikte %25 ortak olmuş sonra payını Doğan grubuna devretmişti.

MİLLİYET İLK SAHİBİNE DÖNDÜ

Milliyet Gazetesi yıllar sonra yeniden ilk kurucusuna bu satışla birlikte dönmüş oldu. Alıcı Ali Karacan ile Ömer Karacan, Milliyet'in kurucusu Ali Naci Karacan'ın torunları...

Ali Karacan'ın bir süredir gazeteyi almak için çabaladığı söyleniyordu. Hatta bunun için Kanadalı bir bankadan para bulmaya çalıştığı iddiaları gündeme gelmişti.

Ali Karacan ile Ömer Karacan'ın çocukluğu ve ilk gençlik yılları Milliyet Gazetesi'nde geçmişti. Dedeleri Ali Naci Karacan'dan sonra gazete babaları Ercüment Karacan'a miras kalmıştı. 1980'li yıllara kadar gazetenin sahibi olan Karacan ailesi Milliyet'i Aydın Doğan'a satmıştı... Şimdi bu satışla gazete yeniden ilk sahibine dönmüş oldu.

ALİ KARACAN KİMDİR?

ESTETİK TAKINTISI!

Ali Karacan'ın ismi sportifliğinin yanı sıra medya gündemine göz estetiğimi bozuyor diye bir elemanını iş yerinden göndermesi gündeme gelmişti.

Berrin Yavuzlar isimli çalışan müdürleri tarafından "git evden çalış" denilerek kanaldan yollanmıştı. Çünkü Ali Karacan, "şişman ve genel görüntüyü bozuyor" diyerek onu orada ismediğini müdürlerine bildirmişti. Durumu öğrenen Berrin Yavuzlar, istifa edip Karacan hakkında dava açmıştı.

1957 doğumlu olan Ali Karacan, Galatasaray Lisesi mezunu... Spora düşkünlüğü ile biliniyor. 1986-1991 yıllarında Türkiye Ralli Şampiyonu oldu.

MİLLİYET'İN SAHİBİ OLMAYI İSTEMEZDİM!

Küçük kardeş Ömer Karacan ise Robert Kolej mezunu... Medya üzerine Londra'da eğitim aldı. Karacan, 1992'de ilk defa Londra'da yayına geçen hit müzik formatlı radyosu Number One FM'i kurdu. Number One FM'den sonra aynı konseptteki televizyonu Number One TV'yi ve Radyo Klas'ı da yayın hayatına geçirdi.

Ömer Karacan, 2007 yılında Sabah'ta çıkan bir röportajında "Milliyet'in sahibi olmayı ister misiniz?" sorusuna şu karşılığı vermişti:

"İstemem... Benden gazeteci olmayacağını erken yaşlarda keşfettim. Gazetecilik kimseyi memnun edemediğiniz bir iş. Ama ağabeyim, Milliyet'in sahibi olmayı isterdi."

Ömer Karacan, babasının Milliyet'i satmasıyla ilgili olarak da şunları söylemişti:

"Babam Milliyet'i satmaya mecburdu. Abdi Amca öldürülmüştü. O hayattaki en yakın arkadaşıydı. Çok kırıldı ve küstü. Devamlı öldürüleceğiz, kaçırılacağız endişesiyle yaşıyordu. Bizim üzerimize çok titrerdi. Babamın Milliyet'i satmasındaki en büyük neden, ölüm korkusudur. Babam, ailesini korumak istedi. Kim ölmek ister Bab-ı Ali sokaklarında? O, misyonunu tamamlamıştı. Çok iyi yaptığını düşünüyorum."

MİLLİYET VE VATAN KAÇA SATILDI?

İşte İMKB'ye Doğan Holding tarafından yapılan resmi açıklama:

Şirketimiz bünyesinde yayınlanmakta olan Milliyet Gazetesi'ne ait tüm marka ve isim hakları ile İnternet Sitesi alan adlarının KDV dahil 47.960.000,-ABD Doları bedel üzerinden; Şirketimizin 129.000.000,-TL sermayesinde %99,99 oranında pay sahibi olduğu ve bünyesinde Vatan Gazetesi'nin tüm marka ve isim hakları ile İnternet Sitesi alan adlarını barındıran Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş.'de sahip olduğumuz beheri 100,-TL nominal değerli 1.289.996 adet hisse senetlerinin tamamının 26.000.000,-ABD Doları bedel üzerinden, Demirören ve Karacan Grubu'nun ortak girişim şirketi DK Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş.'ye satışı konusunda, bu akşam Şirketimiz ile DK Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş. arasında genel esaslarda mutabakat sağlanmıştır. Hisse devir sözleşmesinin imzalanmasını takiben ayrıca detaylı açıklama yapılacaktır.