BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Doctor Who eski yönetmeninden cinsellik eleştirisi

Dünyaca ünlü İngiliz dizisi Doctor Who'nun ilk yönetmeni Waris Hussein, dizinin yeni bölümlerindeki cinsellik unsurunu eleştirdi.

Abone ol

Yarım asırdır dünyanın her bölgesinde izleyicileri ekran başına toplayan Doctor Who dizisinin ilk yönetmeninden diziye eleştiri geldi.

Bilim-kurgu dizisinde 1963'te çalışan Waris Hussein, içinde olunan yeni dönemde, "cinsellik unsurunun içeri sızdığını" söyledi.

BBC Radyo 4'e konuşan Hussein, "Aslında buna gerek yokken neden bu unsuru getiriyorsunuz ki?" diye eleştirisini sürdürdü.

Matt Smith'in başrolünü oynadığı dizinin yedinci serisinin ikinci bölümü, 30 Mart'ta izleyiciyle buluştu.

2010'dan beri "Doktor" karakterini oynayan Smith'e, "Clara Oswald" karakterini canlandıran Jenna-Louise Coleman eşlik ediyor.

Hussein ise ikili arasında romantik bir ilişki olmasına karşı çıkıyor: "Özgün kişideki etkileyici yan, onu tam olarak tanımamanız, onunla ilgili bir gizem, elde edilemezlik bulunmasıydı. Şimdi yeniden doğuşa şahit olduk ve başka bir kız bize katıldı; bir eş, resmen ona yumuldu."

Hussein, başka bir BBC yapımı olan Sherlock Holmes'ü örnek göstererek, "Doktor" karakterine de efsanevi dedektife olduğu gibi yaklaşılması gerektiğini söyledi.

50. yılını kutlayan dizinin seri açılışı bölümü 30 Mart günü 6,2 milyon kişi tarafından izlendi. Ancak 6 Nisan'da yayınlanan ikinci bölümü izleyenlerin sayısı 5,5 milyonda kaldı.