BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.491,78
HABER /  GÜNCEL

Doçent cinayetinde mahkeme kararı

Selçuk Üniversitesi'nde öldürülen Doçent Celalettin Özdemir'in davasına Konya'da devam edildi.

Abone ol
Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Ahmet G. (53), tutuksuz yargılanan Asuman E, taraf avukatları ile Özdemir'in yakınları katıldı.
 
Duruşmada Ahmet G'nin eski eşi Handan Kamış, olaydan önce Asuman E. ile Celalettin Özdemir'in ilişkisi olduğuna dair duyumlar aldığını, bunun dedikodu olduğunu düşündüğü aktardı.
 
EŞİNE CİNAYETİ İTİRAF ETTİ
 
Cinayetin işlendiği gün Ahmet G. ile eve birlikte gittiklerini anlatan Kamış, şöyle konuştu:
 
"Okulda hiç sorun yoktu, her şey gayet normaldi. Tedirginliği vardı ancak rahatsız olduğunu düşündüğüm için üzerinde durmadım. Eve girdik, yemek yapmak için mutfağa girdim. Sonra Ahmet'in yanına gittim, 'birileriyle kavga mı ettin?' diye sordum. O da telaşlı bir şekilde 'Celalettin'i öldürdüm. Asuman ile ilişkimi öğrenmiş' dedi. Bu konuşmalar 30 saniye sürmedi. Bayılacak gibi oldum, yere yığılıyordum. Şok oldum, daha fazla konuşmak istemedim ve evi terketmesini söyledim. Ahmet karıncayı bile incitmez, hala olayı anlamış değilim. Ahmet'in aklını kaçırdığını düşündüm. Ertesi gün işe gitmedim, izin aldım. Okuldan da maktulün kayıp veya öldürüldüğüne dair bilgi gelmeyince olayın gerçek olmadığını düşündüm."
 
"HOCAM HAYIRLISI OLSUN DEMİŞ"
 
Kamış, olay günü Asuman E'nin odasına aniden girdiğini belirterek, "Benimle odama helalleşmek için gelmedi. Böyle bir şey söylemedi. 'Sizi çok seviyorum hocam, hayırlısı olsun' dedi. Ben de hayırlısı olsun dedim ve gitti. Odama girmesi için özel kalemden izin alması gerekirken, direkt girmişti. Yüzü bembeyazdı ve gergindi" ifadelerini kullandı.
 
HAMİLELİK TESTİ İLE ŞAKA
 
Tanıklardan SÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümü Sekreteri Firdevs Kültür ise Asuman E. ile mesai arkadaşı olduğunu dile getirdi.
 
Asuman E. ile öldürülen Özdemir'in samimi olduğunu aktaran Kültür, "Hamile olduğum dönemde Asuman eşine 1 Nisan şakası yapacağını söyleyip, benden hamilelik test çubuğuna idrarımı yapmamı istedi. İlk başta karşı çıktım. Daha sonra ikna oldum ve dediği şeyi yaptım. Bunu eşine gösterdi mi göstermedi mi bilmiyorum. Bir şey söylemedi" dedi.
 
"ALLAH'IN TAKDİRİ, BÖYLE BİR OLAY YAŞANDI"
 
Sanık Ahmet G. de olayın şokunu 3-4 ay atamadığını söyledi. Asuman E. ile ilişkisi olduğunu ifade eden Ahmet G, şunları kaydetti:

"Olay nedeniyle pişmanım. Tevekkül ettim. Allah'ın takdiri, böyle bir olay yaşandı. Mahkemenin sükunetle karara bağlamasını bekliyorum. Asuman'ın ailesi olayın içindedir. Asuman'ın ailesiyle hukuk danışmanı tuttuğunu, olayları kurguladığını düşünüyorum. Asuman'ın kullandığı çok sayıda hat vardır. Buraya gelmeyen tanık, görüşmelerimizi kaydetmiştir. Orada her şey açıktır. Bir kişi gelip de 'bu Asuman ikinizi de idare ediyor' deseydi, bu olaylar yaşanmazdı."
 
DOÇENTİN AİLESİNE AĞABEYİM DİYE TANITMIŞ
 
Asuman E'nin inkar etmesine rağmen aralarında ilişki olduğunu anlatan Ahmet G, Asuman E'nin Celalettin Özdemir'in ailesine eşini ağabeyi olarak tanıttığını dile getirdi.
 
Duruşmanın sonunda, Asuman E'nin adli kontrol kararının kaldırılması, yurt dışına çıkış yasağının devam etmesi ve Ahmet G'nin tutukluluk halinin devamına karar verildi.
 
OLAYIN GEÇMİŞİ
 
SÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in, Alaaddin Keykubat Yerleşkesi'ndeki Mühendislik Fakültesi dekanlık binasındaki odasında 5 Haziran'da cesedi bulunmuş, olayla ilgili aynı üniversitedeki öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet G. tutuklanmış, sekreter Asuman E. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.
 
Prof. Dr. Ahmet G'nin; Özdemir'i fakültede şirket elemanı olarak çalışan Asuman E. ile ilişkisini öğrendiği için öldürdüğü ileri sürülmüştü. Dekanlık görevinden istifası Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilmeyen Handan Kamış, eşi Ahmet G'den boşanmıştı. Asuman E. de mahkemeye giderek eşinden ayrılmıştı.
 
Ahmet G, "tasarlayarak adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, sekreter Asuman E. ise "cinayete yardım etme" gerekçesiyle 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor